vrijdag, april 19, 2024
HomeKnokke-HeistGewelddadige Nacht in Knokke-Heist: Celstraf voor Twee Vechtpartijen

Gewelddadige Nacht in Knokke-Heist: Celstraf voor Twee Vechtpartijen

Op 3 augustus vorig jaar escaleerden twee afzonderlijke incidenten in Knokke-Heist tot geweld. Een 27-jarige man uit De Panne, K.W., werd veroordeeld voor zijn betrokkenheid bij beide gevallen, waaronder een gewelddadige confrontatie in een danscafé en een aanval in een pitabar.

In de vroege uren van die bewuste dag, ontstond er in danscafé Yssis een gewelddadige confrontatie. K.W. kreeg ruzie met een andere caféganger, wat leidde tot een fysieke aanval. Volgens ooggetuigen sloeg hij het slachtoffer tegen de grond, waarna hij hem meerdere schoppen gaf. Het slachtoffer, een 37-jarige man, liep ernstige snijwonden en kneuzingen op, wat resulteerde in zes dagen arbeidsongeschiktheid.

Nog dezelfde nacht, in een lokale pitabar, liep de situatie opnieuw uit de hand. K.W. viel onverwachts een 17-jarige jongen aan, wat resulteerde in een gebroken neus voor de tiener. Voor dit incident kreeg de jongen een schadevergoeding van 4.091 euro toegekend.

Tijdens de rechtszaak betwistte de verdediging de feiten in de pitabar niet, maar K.W. beweerde dat de minderjarige hem had uitgedaagd met kwetsende woorden. De rechter verwierp deze verdediging echter als ongegrond. Voor het incident in het danscafé beriep K.W. zich op zelfverdediging, een claim die ook werd afgewezen door de rechter.

Ondanks zijn blanco strafblad, werd K.W. veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf, voorwaardelijk. Deze gebeurtenissen benadrukken het belang van conflictbeheersing en respect voor de medemens in het nachtleven. Dergelijke geweldsuitbarstingen hebben niet alleen ernstige gevolgen voor de slachtoffers, maar ook voor de daders zelf, die geconfronteerd worden met juridische consequenties.