17.6 C
Knokke-Heist

Gezonde Leefstijl op School in de Gemeente Sluis

Onderzoek toont aan dat kinderen die voldoende bewegen, gezond eten en drinken zich beter voelen, en presteren beter op school. Vier basisscholen in Nederland mogen zich officieel ‘Gezonde School’ noemen, en zetten zich in voor het welzijn van hun leerlingen.

Steeds meer scholen richten zich op gezondheid en welzijn van hun leerlingen, en basisscholen Op Dreef (Aardenburg), Sint Jozef (Eede), de Berenburcht (Oostburg) en Sint Bavo (Oostburg) zijn hierin geen uitzondering. Deze scholen besteden extra aandacht aan een gezonde leefstijl op school en mogen zich officieel ‘Gezonde School’ noemen. Het Gezonde School-programma ondersteunt scholen bij het bevorderen van een gezonde leefstijl op school door te focussen op thema’s zoals welbevinden, voeding, bewegen en sport.

Basisschool Sint Jozef biedt schoolfruit aan en maakt ouders bewust van het belang van een gezonde lunch. Daarnaast bouwen ze veel beweging in hun onderwijs in, geven leerlingen de mogelijkheid om gezond te eten, veel te drinken en leren ze op een goede manier adem te halen. Ook Zwin College heeft aandacht voor gezonde voeding en heeft vanuit het Voedingscentrum de gouden schaal gekregen voor hun gezonde schoolkantine.

Om scholen te ondersteunen in hun streven naar een gezondere leefstijl, kunnen ze gebruikmaken van het ondersteuningsaanbod Gezonde School-aanpak. Hierbij ontvangen ze financiële steun, advies en ondersteuning van een Gezonde School-adviseur. Scholen kunnen het ondersteuningsaanbod aanvragen tot 18 april 2023.

Basisschool Op Dreef benadrukt het belang van goede sociale en emotionele vaardigheden in de huidige maatschappij. Het ondersteuningsaanbod biedt extra middelen om dit te stimuleren en de gesprekken met de Gezonde School-adviseur helpen bij het opdoen van inspiratie en het maken van strategische keuzes.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen