5 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Ghelamco project Diegem is copy-paste voor Knokke-Heist

Onze plusinwoner en Ghelamco-baas Paul Gheysens (68) heeft, na de afkeuring door de Vlaamse minister Zuhal Demir (N-VA) van zijn eerste verzoek, in oktober een nieuwe aanvraag ingediend om in onze gemeente een tweede golf met een bijhorende resort aan te leggen. Paul Gheysens vroeg een nieuwe vergunning aan met zijn vennootschap Leisure Property Invest. De procedure heeft in principe een doorlooptijd van vier tot zes maanden. Maar hij gebruikt blijkbaar zonder verpinken zijn Antwerpse connectie om druk te zetten op minister Zuhal Demir.

Project tweede golf Knokke-Heist

Honderden miljoenen wil Paul Gheysens investeren. Het gaat niet alleen om de aanleg van een tweede volwaardige golf, maar ook om veel meer. Zo zou er in de onmiddellijke buurt ook een congrescentrum, een clubhuis, een hotel van zeven verdiepingen en een gigantisch vastgoedproject met luxeflats worden neergepoot. Maar wie denkt dat het om een uniek ontwerp gaat zit er naast. Het voorgestelde gebouw lijkt op een eerder concept in Duinenwater en het project  The Wings in Diegem en kun je dus moeilijk “origineel en exclusief” noemen.

Het project van Ghelamco in Diegem (hierboven) diende als basis voor het ontwerp in Knokke-Heist.
Zelfde ontwerp komt steeds terug. Is dit Knokke-Heist waardig?

Zuhal Demir verwees de eerste aanvraag al naar de prullenmand omwille van ‘niet verenigbaar met het ruimtelijk uitvoeringsplan dat het open polderlandschap centraal stelt’. Eerdere pogingen van Gheysens om ook bijkomende grond te verwerven. Grond die toebehoort aan onze stadsgenoot en ondernemer Peter Taffeiren liepen op een sisser uit. Het bouwproject van Leisure Property Invest gaat ook in tegen de gedachte om het polderlandschap van Knokke-Heist te behouden. Om die reden moesten ook de A11 of AZ Zeno op een specifieke manier worden gebouwd. Daar lijkt Paul Gheysens geen oren naar te hebben en zou zelfs de burgemeester van Antwerpen inschakelen om minister Zuhal Demir onder druk te zetten. De komende maanden weten we of de minister zal toegeven aan die druk. Eerder bleek er al bij de bevolking van Knokke-Heist geen draagvlak te zijn voor de bouwplannen van Gheysens. “Niemand is tegen een tweede golf. Maar dergelijk complex neerpoten in onze polders gaat er over”, klinkt het.

Like & deel onze nieuwsberichten

Geniet elke dag van onze gratis krant en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes. We waarderen het als je onze berichten op sociale media leuk vindt en deelt, dit helpt ons om onze inhoud nog verder te verspreiden. Dank je wel voor je steun en we hopen je regelmatig terug te zien!

logo kneistikrant

Ook dit moet je even lezen