Home Cultuur Gij zijt het: Een Voorstelling over Liefhebben in ‘de Eenzaamste Eeuw’

Gij zijt het: Een Voorstelling over Liefhebben in ‘de Eenzaamste Eeuw’

0
214
  •  

Op zaterdag 27 januari 2024, om 20 uur, verwelkomt CC Scharpoord het toneelstuk ‘Gij zijt het’, met Johan Heldenbergh en Jozefien Mombaerts in de hoofdrollen. Deze voorstelling is een diepgaand onderzoek naar de liefde in wat deskundigen ‘de eenzaamste eeuw’ noemen. Centraal staat een filosofisch en politiek gesprek waarin de vraag wordt gesteld: “Zou u meer liefhebben en meer lijden, of minder liefhebben en minder lijden?”

Alternatieven voor Moderne Liefdesconcepten

In ‘Gij zijt het’ wordt kritisch gekeken naar hedendaagse liefdesconcepten zoals Tinder en Blind Getrouwd. De voorstelling belicht hoe eenzaamheid onze consumptiemaatschappij beïnvloedt en verkent alternatieven voor deze oppervlakkige benaderingen van relaties.

Pleidooi voor Irrationele Liefde

Deze voorstelling vormt een pleidooi voor irrationele liefde, die de efficiënte maar beperkende zoektocht naar een doeltreffende relatie overstijgt. Het roept vragen op over de invloed van de maatschappij op onze manier van liefhebben en vraagt of we opnieuw moeten leren liefhebben in onze cultureel bepaalde wereld.

Creatieve Krachten Achter de Voorstelling

  • Concept: Jozefien Mombaerts
  • Tekst en Spel: Jozefien Mombaerts & Johan Heldenbergh
  • Muziek: Joeri Cnaepelinckx
  • Licht en Geluid: Diederick De Cock
  • Foto: Wouter van Vooren

Jozefien Mombaerts: Een Kunstenaar die Kwetsbaarheid Onderzoekt

Jozefien Mombaerts, bekend om haar werk dat de kwetsbaarheden van mensen verkent, heeft in haar debuutvoorstelling 'Een Pleidooi voor Zelfmoord' al eerder gevoelige onderwerpen aangesneden. Met 'Gij zijt het', haar tweede professionele productie, staat ze samen met haar liefdespartner Johan Heldenbergh op het podium.

Prijsinformatie

Tickets voor ‘Gij zijt het’ zijn verkrijgbaar voor € 18.

NO COMMENTS