zaterdag, mei 25, 2024
HomeKnokke-HeistGlazen Koepel en Kunstwerk Zadkine Vormen Binnenkort Nieuwe Trekpleisters

Glazen Koepel en Kunstwerk Zadkine Vormen Binnenkort Nieuwe Trekpleisters

De vernieuwingswerken op en rond het Albertplein in Knokke-Heist zijn bijna voltooid. Na een periode van intensieve werkzaamheden zijn de rijweg van de Zeedijk en de Kustlaan sinds de paasvakantie weer toegankelijk. Het plein zelf, verrijkt met nieuw groen, verwelkomt wandelaars en voorbijgangers. Aandachtspunten zijn de afronding van de traphal door projectontwikkelaar PSR van de Jan De Nul Group en de binneninrichting van de glazen koepel door The Memlinc Hotel. Bovendien maakt het kunstwerk ‘De Poëet’ van Ossip Zadkine zijn terugkeer op het plein.

Recente Ontwikkelingen:

  • Groenvoorziening: Het plein is verfraaid met olijfwilg, ijzerhard, en lampenpoetsersgras in de plantvakken.
  • Traphal: De plaatsing van de traphal aan de oostkant, te voltooien binnen drie weken na het paasverlof, markeert de afronding van de bouwwerkzaamheden.

Inrichting Glazen Koepel:

The Memlinc Hotel, dat het brasseriepaviljoen onder zijn beheer neemt, is druk bezig met de inrichtingswerken van de centrale glazen koepel. Met de structuur van de middenconsole reeds opgezet en de bar in aanbouw, zijn de voorbereidingen voor het sanitaire blok en de keuken in volle gang. De opening van deze unieke ruimte, inclusief een ruim terras, is gepland voor juni 2024.

Terugkeer van ‘De Poëet’:

Het iconische kunstwerk ‘De Poëet’ van Ossip Zadkine keert na een tijdelijk verblijf op de Canadasquare terug naar het Albertplein. De tijdelijke houten sokkel dient als proefopstelling voor het definitieve ontwerp. Dit beeld symboliseert de vrijheid, met een referentie naar het gedicht Liberté van Paul Elouard.

Ossip Zadkine: Een Korte Biografie:

Zadkine, een kunstenaar van Russische afkomst, stond bekend om zijn kubistische inspiratie en expressionistische stijl. Zijn werken, die vaak een balans zoeken tussen abstract en klassiek, hebben internationaal aanzien verworven.

Ons gedacht…

Het Albertplein in Knokke-Heist staat aan de vooravond van een nieuw hoofdstuk met de voltooiing van de werkzaamheden en de toevoeging van zowel de glazen koepel als het kunstwerk ‘De Poëet’ van Zadkine. Deze ontwikkelingen beloven het plein te transformeren tot een nog aantrekkelijkere bestemming voor zowel inwoners als bezoekers.