vrijdag, mei 27, 2022
14 C
Knokke-Heist

Gloednieuwe speelterrein van HEY en BS Het Anker

Op het speelterrein aan Hey (museum Sincfala) en de gemeentelijke basisschool Het Anker pronkt nu al even een gloednieuw speelplein waar zowel jonge als oudere kinderen hun energie kwijt kunnen! Het gemeentebestuur voorzag voor elke leeftijd aangepaste en uitgebreide speeltoestellen.  

Zo heeft het speelterrein een kleuterzone vanaf 3 jaar met een grote zandbak van 2,50 bij 1,75 meter waarin een speel- en zandhuisje met dak en bankje staat. Aan de zandtafel kunnen kleuters naar hartenlust bouwen en met de roestvrijstalen takel kunnen ze hun emmertje naar boven trekken.  

Is jouw kapoen dol op voorleesboeken? Probeer dan zeker eens het vertelhoekje met elfentroon en 5 zitstammen uit! Voorlezen was nog nooit zo leuk in de grote troon.  

Iets oudere kinderen kunnen terecht in de heuvelgracht, een open loopgracht met oversteekvlonder, uitkijkplatform en schuine oploopwand met Hercules-handtouw. Ideaal voor alle stoere binken! Moe na al dat klimmen? Rust dan even uit in de vogelnest chillmand.  

Maar ook de tieners zijn we niet vergeten! Voor onze 12-plussers is er een heus evenwichts-, klim- en klauterparcours, maar liefst 2,20 meter boven de grond!  

Het volledige speelterrein zocht zoveel mogelijk de juiste balans tussen natuur, avontuur en biodiversiteit. Zo verwent Knokke-Heist haar jongste inwoners op een natuurvriendelijke manier. Kom jij binnenkort ook spelen?  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen