Home Rechtbank Gokverslaafde stadsgenote plunderde de rekening van een hulpbehoevende zestiger

Gokverslaafde stadsgenote plunderde de rekening van een hulpbehoevende zestiger

Een stadsgenote riskeert kan twee jaar effectieve celstraf krijgen omdat ze door haar gokverslaving de rekening van een hulpbehoevende zestiger plunderde in woon-zorgcentrum De Noordhinder.

De vrouw van 56 (D.V.) kwam met het parket in contact toen begin 2019 in het vizier nadat het 66-jarige slachtoffer zijn rekening van de rust- en verzorgingsinstelling niet meer kon betalen. Volgens de vrouw zelf is er helemaal niets aan de hand. De man zou haar het geld hebben gegeven om te vermijden dat zijn spaarcenten naar zijn kinderen zouden gaan.

De vrouw haalde tussen 3 mei 2018 en 31 december 2018 liefst 30.000 euro af van de rekening van de man, die intussen ook overleden is, schrijven de kranten HLN en Het Nieuwsblad. Het openbaar ministerie: “De beklaagde kampte naar eigen zeggen met gokschulden, staat op invaliditeit en heeft CVS (chronisch vermoeidheidssyndroom, red.). Ik was verwonderd dat iemand met CVS nog zó actief is om iemands rekening te plunderen. Deze vrouw is een echte oplichtster. Ik vorder 2 jaar cel.” Het slachtoffer zelf kan jammer genoeg niet meer getuigen. Maar volgens D.V. stond ze ook al in voor zijn was en plas. De man zou volgens haar ook maar vijf weken meer te leven hebben gehad waardoor hij haar zou de toestemming hebben gegeven boor het geld. Als is de kans klein dat de rechter deze beweringen zal volgen. We weten meer op 4 maart. Want dan zal de Brugse rechter oordelen.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers