woensdag, mei 29, 2024
HomeZoute.StyleGolfsurfen in Knokke-Heist: een revolutie op het droge

Golfsurfen in Knokke-Heist: een revolutie op het droge

Technologie en duurzaamheid hand in hand

De technologie die AllWaves ontwikkeld heeft, is niet alleen innovatief maar ook duurzaam. Het systeem is energie-efficiënt en creëert golven in een veilig en gecontroleerd milieu, wat het ideaal maakt voor zowel beginnende als professionele surfers. Steven Nauwelaerts, CEO van AllWaves en gepassioneerd surfer, legt uit: “Onze technologie bootst de natuurlijke oceaangolven na en is aanpasbaar in niveau en variatie, wat het toegankelijk maakt voor iedere surfer.”

Strategische samenwerkingen en toekomstplannen

De ontwikkeling van de wavepooltechnologie werd mogelijk gemaakt door samenwerkingen met verschillende Belgische en internationale partners, waaronder Vydraulics Group, Sioen Industries Group, en 3DWeaving, met wetenschappelijke ondersteuning van het Coastal Ocean Bassin. Financiële steun kwam van KBC, ING, en een consortium van private investeerders, ondersteund door zowel de Vlaamse overheid als de Provincie West-Vlaanderen. Dit onderstreept de breed gedragen visie op innovatie en duurzame recreatieve mogelijkheden.

Economische impact en recreatieve potentie

De lagere operationele kosten van deze technologie maken het een aantrekkelijke optie voor recreatieparken, professionele trainingslocaties, en vastgoedontwikkelingen. Nauwelaerts hint ook op toekomstige projecten in België: “Naast onze internationale projecten plannen we om ook in eigen land commerciële wavepools te openen, wat een aanzienlijke boost zal geven aan de lokale economie en toerisme.”