11.8 C
Knokke-Heist

Goud voor de Gemeentelijke Basisschool Het Anker

Gemeentelijke Basisschool Het Anker uit Knokke-Heist werd onlangs door de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) beloond met een gouden Verkeer op School-medaille. De school kreeg deze bekroning wegens haar inzet voor verkeers- en mobiliteitseducatie. Dit jaar reikte de VSV 3 briljanten, 133 gouden, 232 zilveren, 702 bronzen en 31 kleutermedailles uit, goed voor 1101 medailles in totaal. Bijna zeven op de tien basisscholen, 2496 in totaal, nemen deel aan minstens één VSV-initiatief per jaar. 

Met de medailles wil de VSV scholen in de eerste plaats bedanken en een steuntje in de rug geven. Scholen die deelnemen aan VSV-initiatieven zijn immers scholen die kiezen voor een praktijkgerichte aanpak van verkeerslessen, een aanpak die betere resultaten oplevert dan louter theorielessen in de klas.  

“De educatieve pakketten om kinderen veilig te leren stappen en fietsen (Loopfietsbrevetten, Fietsbrevetten Brons, Zilver en Het Grote Fietsexamen), De Grote Verkeerstoets waarmee scholen de verkeerskennis en risicoherkenning van hun leerlingen kunnen testen, en Helm Op Fluo Top, de actie die kinderen aanzet om een fluohesje en een fietshelm te dragen, worden al enkele jaren door de school gebruikt.  De school hanteert een leerlijn Vaardige Fietser die al start van in de kleuterklas. Deze initiatieven worden gesteund door de Politie Knokke-Heist, die jaarlijks de begeleiding van Het Grote Fietsexamen voor zijn rekening neemt en met de actie Meester op de Fiets de fietsvaardigheid van klein en groot test. We kunnen ook rekenen op de financiële steun van de ouderraad die met de aankoop van De Fietskoffer (techniek- en controlepakket) en loopfietsjes voor de allerkleinsten het traject ondersteunt. Dit traject wordt getrokken door een gemotiveerde werkgroep Verkeer en Mobiliteit die het vuur brandend houdt. Het is ook fijn te zien dat heel wat ouders samen met hun kinderen naar school fietsen en hiermee praktijkgerichte verkeersopvoeding ondersteunen.  We zijn dan ook heel trots dat we voor de derde keer op rij deze gouden medaille in de wacht slepen”, vertelt schooldirecteur Kurt Van Damme. 

2 REACTIES

  1. En dan wil burgemeester piet de groote die school verkopen en laten verplaatsen naar het uiteinde van de gemeente waar al meer dan bewezen is dat het onderwijs daar niet floreert. Het is een doodsvonnis voor het openbaar onderwijs in Heist daar waar de gemeenteschool eens te meer bewijst dat het op de huidige plaats in het centrum van de gemeente bloeit en groeit .Wanneer krijgt het kind voorrang op immobiliën transacties en het geld ?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen