18 C
Knokke-Heist

Gouden Jubileum De Vuurtoren: Magisch Circus Schittert in Knokke-Heist

De Vuurtoren, een gerenommeerde school voor buitengewoon onderwijs in Knokke-Heist, vierde onlangs haar 50-jarig bestaan met een adembenemend circusspektakel. De speciale editie van het schoolfeest stond volledig in het teken van ‘geluk’ en zorgde voor een onvergetelijke dag vol verrassingen, glimlachen en talent.

De Vuurtoren, gelegen aan de Heistlaan 26A in Knokke-Heist, opende haar deuren in 1973 en heeft sindsdien drie directeuren gekend. Roger Cornille was de eerste directeur en stond aan het roer van de autonome school voor buitengewoon onderwijs, een afdeling van de Frères. In 1993 nam Peter Descheemaeker het stokje over en bleef maar liefst 23 jaar directeur. Sinds september 2016 is Magali Marey verantwoordelijk voor de leiding van deze bijzondere onderwijsinstelling.

Ter ere van het gouden jubileum van De Vuurtoren, werd het jaarlijkse schoolfeest omgetoverd tot een magisch circusevenement. De leerlingen werkten de afgelopen weken samen aan het thema ‘geluk’ en bekroonden hun inspanningen met een indrukwekkend circus vol sprankelende acts en gouden details.

Dankzij subsidies van Cultuurkuur konden de leerlingen deelnemen aan workshops circustechnieken onder leiding van een professionele circusdocent. Daarnaast droegen een dramadocent en een muziekdocent van De Maak (kunstkuurproject) bij aan de creatie van diverse acts, in samenwerking met de teamleden van De Vuurtoren. Het evenement kon bovendien rekenen op de steun van de ouderraad, de Gezinsbond van Heist en talloze enthousiaste vrijwilligers die hun handen uit de mouwen staken om van het feest een groot succes te maken.

Het resultaat was een spetterende show waarin de leerlingen hun talenten etaleerden en het beste van zichzelf gaven. Het evenement, dat bol stond van de positieve energie, zorgde voor niets dan stralende gezichten bij zowel de aanwezige leerlingen als het publiek. De Vuurtoren bewees opnieuw dat haar unieke onderwijsaanpak het verschil maakt en haar leerlingen laat stralen.

Deze gedenkwaardige dag zal ongetwijfeld nog lang blijven nazinderen in de harten van alle betrokkenen en de inwoners van Knokke-Heist. Met dit unieke jubileumfeest heeft De Vuurtoren opnieuw een blijvende indruk gemaakt en haar status als vooraanstaande onderwijsinstelling voor buitengewoon onderwijs bevestigd.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen