18.4 C
Knokke-Heist

Gouverneur van West-Vlaanderen Carl Decaluwe onthult prioriteiten voor 2023

In zijn nieuwjaarsbrief, voorgelezen tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gouverneur, heeft Carl Decaluwe de prioriteiten voor 2023 onthuld voor de provincie West-Vlaanderen. “Vlaanderens mooiste” wielerronde zal terug starten in Brugge en zal door verschillende West-Vlaamse gemeenten gaan. Dit zal ook de nodige voorbereidingen vereisen op veiligheidsvlak. In samenwerking met Oost-Vlaanderen zal er een interprovinciaal noodplan opgesteld worden.

Aan het begin van het zomerseizoen zal er een redding oefening gehouden worden in Zeebrugge om de coördinatie tussen land- en zeediensten bij het zoeken naar drenkelingen en vermisten opnieuw te trainen. Na de oefening op de luchthaven van Oostende vorig jaar, zullen de noodplanningsprincipes dit jaar getest worden samen met de luchthaven van Wevelgem.

De renovatie van de gevangenis in Ieper zal dit jaar afgerond worden. Voordat deze weer in gebruik genomen wordt, zal er ook daar nog eens geoefend worden. In december zal er een herdenking zijn n.a.v. de kettingbotsing in Zonnebeke waarbij helaas 2 personen overleden zijn.

Klimaatveranderingen houden ook de dienst van de gouverneur bezig. Droogte, wateroverlast en zeespiegelrijzing zullen uiteraard ook een impact hebben op de voorbereidingen. Daarnaast zal er ingezet worden op de update van veel van de noodplannen, waaronder incidenten op de Noordzee, spoorwegincidenten, luchtvaartongevallen en incidenten in Sevesobedrijven.

De gouverneur van West-Vlaanderen en zijn team weten wat er dit jaar gedaan moet worden. Hoewel ze hopen dat hun plannen zo weinig mogelijk nodig zullen zijn, zijn ze toch maar beter voorbereid.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen