15.9 C
Knokke-Heist

Gratis Gele Doos Redt Levens: Damse Senioren Omarmen Innovatief Initiatief

Meer dan 300 senioren en personen met zorgnood in Damme hebben al een gratis ‘Gele Doos’ opgehaald bij hun apotheek. Dit levensreddende initiatief helpt hulpverleners snel belangrijke informatie te vinden in noodsituaties.

In Damme hebben al meer dan 300 senioren ouder dan 75 jaar en personen met een zorgnood een gratis ‘Gele Doos’ opgehaald bij de lokale apotheek. De Gele Doos is een herkenbare gele bewaardoos die cruciale persoons-, contact- en medische gegevens bevat en op een gemakkelijk vindbare plaats in de koelkastdeur bewaard wordt. Dit innovatieve initiatief helpt hulpverleners, zoals brandweer, politie en andere hulpdiensten, snel de nodige informatie te vinden wanneer ouderen in nood verkeren of vermist zijn.

Jaarlijks worden mensen die 65 jaar worden of net zijn geworden, uitgenodigd via een brief om hun gratis Gele Doos op te halen bij het lokaal dienstencentrum of de apotheek. Door de Gele Doos in de koelkastdeur te bewaren, kunnen hulpverleners efficiënter handelen in noodsituaties, wat in sommige gevallen levens kan redden.

De Gele Doos is een eenvoudig maar effectief middel om de communicatie tussen hulpverleners en ouderen of personen met een zorgnood te verbeteren. Het initiatief heeft al veel bijval gekregen en het succes in Damme bewijst dat het een impact kan hebben op de veiligheid en het welzijn van senioren en personen met een zorgnood.

De stad Damme moedigt inwoners aan om de Gele Doos te gebruiken en te vragen naar dit initiatief bij hun lokale apotheker. Het is een simpele handeling die uiteindelijk het verschil kan maken tussen leven en dood.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen