zondag, april 21, 2024
HomeKnokke-HeistGroen Gedaan: Laatste Ophaalronde voor Kerstbomen in Knokke-Heist op 19 Januari

Groen Gedaan: Laatste Ophaalronde voor Kerstbomen in Knokke-Heist op 19 Januari

Aan het begin van nieuwe jaar biedt Knokke-Heist haar inwoners op vrijdag 19 januari 2024 een laatste kans om op een ecologisch verantwoorde manier afscheid te nemen van hun kerstbomen. Deze actie volgt op een succesvolle eerste ophaalronde eerder deze maand, en onderstreept de inzet van de gemeente voor duurzaamheid.

Deelnemers kunnen hun kerstbomen vanaf donderdagavond 18 januari om 18.30 uur klaarzetten voor ophaling. Het is essentieel dat de bomen vrij zijn van versieringen, potten, en houten kruisen, wat bijdraagt aan een soepele en efficiënte verwerking. De bomen mogen niet langer zijn dan 1,5 meter om de hantering door ophalers en het persproces in de ophaalwagens te vergemakkelijken.

Naast de ophaling, moedigt de gemeente inwoners aan om hun kerstbomen zelf naar het plaatselijke recyclagepark te brengen. Deze optie is niet alleen gratis, maar ook een bijkomende stap in de richting van duurzaamheid.

Voor meer informatie over de kerstboomophaling en andere afvalbeheer diensten, bezoek de website www.agsoknokke-heist.be/afval.

Deze actie is niet alleen een praktische oplossing voor de afvoer van kerstbomen, maar het is ook een kans voor inwoners van Knokke-Heist om actief bij te dragen aan een groenere gemeenschap. Laat ons weten hoe jij je kerstboom dit jaar hebt afgevoerd en deel je ervaringen via sociale media. Samen maken we het verschil!