5.9 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Groen: Gemeentelijk Onderwijs al dan niet behouden? 

Het laatste woord  rond het al dan niet verkopen van het Gemeentelijk Basisonderwijs aan het Gemeenschapsonderwijs is volgens Groen Knokke-Heist nog niet in zicht. Volgens gewezen gemeenteraadslid Luc Lierman van de oppositiepartij zijn er twee factoren, die tot nu toe onderbelicht werden.

“Op geen enkel moment is er in het meerjarenplan ook maar enigszins sprake van het overhevelen van het Gemeentelijk Onderwijs naar het Gemeenschapsonderwijs, met ruil van gronden als onderdeel van het akkoord, noch van het opstarten van onderhandelingen hierover, zegt Lierman  Het initiatief van het College in februari van dit jaar strookt dus geenszins met het beleid, dat ze in het MJP zelf voorop gesteld hadden.  Van een argument, “als zou Burgemeester Lippens dit als project naar voor geschoven hebben”, is niets terug te vinden in dit lijvig MJP.

We willen ook graag weten wat de plannen zijn met de gronden van het GO (Pierslaan), moest dit akkoord tot ruil of aanschaf goedgekeurd worden? Welke projectontwikkelaar wordt nu de “lachende derde” in het verhaal?”  

Dat onze gemeente voor stijgende kosten staat, ten gevolge van de energie- en Oekraïne-crisis, is begrijpelijk, gaat Luc Lierman verder.

 “Gemeentelijk onderwijs organiseren geld kost aan onze lokale gemeentekas”, meent Gemeentebelangen. Die enkele honderdduizenden euro’s zouden kunnen bespaard worden.

Om wat er mee aan te vangen? Een Casino-project ondersteunen van 4,25 miljoen euro? Al jarenlang steekt het Gemeentebestuur de Zoute Grand Prix een subsidie van een kwart miljoen euro toe, naast heel veel faciliteiten voor de praktische  organisatie in oktober. Waar dient dit geld voor?

Aan goed draaiend onderwijs, met gemotiveerde leerkrachten en veel vertrouwen bij de (groot)ouders  raken,  is raken aan een van de slagaders van de gemeente.  Als het niet eens in het Meerjarenplan vermeld staat, vanuit wiens (verborgen?) agenda wordt dit dan naar boven gehaald”, wil Groen Knokke-Heist weten.

Hoe moet het verder?

Het onderwijsdossier blijft dus nog even op de agenda. Ook binnen CD&V en Open VLD gaan er steeds meer stemmen op om de onderhandelingen stil te leggen. Daarnaast is de druk bij de bevolking en vanuit de oppositie zeer zwaar. Uit cijfers blijkt intussen ook dat binnen het Gemeentelijk Onderwijs ook heel wat kinderen school lopen vanuit Nederland en andere steden en gemeenten. Kaf op de molen voor wie voor een fusie is. Op naar de volgende aflevering!

Like & deel onze nieuwsberichten

Geniet elke dag van onze gratis krant en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes. We waarderen het als je onze berichten op sociale media leuk vindt en deelt, dit helpt ons om onze inhoud nog verder te verspreiden. Dank je wel voor je steun en we hopen je regelmatig terug te zien!

logo kneistikrant

Ook dit moet je even lezen