14.2 C
Knokke-Heist

Groepstentoonstelling The Platform at the coast   

Naar aanleiding van de groepstentoonstelling /THE PLATFORM at the coast op de Zeedijk 697 in Knokke-Heist, vertrekt kunstenaar Arthur Van de Velde deze zomer met zijn zelfgecreëerde boot en sculptuur vanuit Antwerpen richting de Belgische kust. Het varen start op 14 Juli 2022 aan de Antwerpse kaaien. De kunstenaar komt ongeveer tien uur later aan in Zeebrugge. De boot zelf, en de getransporteerde sculptuur maken deel uit van een groepstentoonstelling met zeven jonge kunstenaars van over de hele wereld.  

Arthur Van de Velde  

Arthur Van de Velde (Antwerpen, BE) start vanuit het sculpturale. Als jonge kunstenaar heeft hij steenkappen en metaalbewerking sterk in de vingers, wat meteen het vertrekpunt wordt van een eigenzinnige artistieke praktijk. Transport krijgt een steeds meer prominente rol in de praktijk van de kunstenaar. Beginnend met een zelfgecreëerde aanhangwagen en snel vervolgd door een kano, en meest recentelijk een boot uit ijzer en hout. Dat alles met het idee om hiermee eigen creaties te vervoeren van punt a naar punt b. Omschreven door de kunstenaar als een actie maakt het transporteren nu deel uit van het kunstwerk. Het kunstwerk met functionele en esthetische waarde waar onvermijdelijk een verhaal aan vasthangt.  

/THE PLATFORM  

/THE PLATFORM is een lanceerbasis voor jong aanstormend talent in de kunst en wil een eigenzinnig platform bieden aan nationaal en internationaal talent om, buiten de meer conventionele weg om, te groeien en ons Belgisch cultureel weefsel te verrijken. De jonge kunstgalerie is gelegen op de eerste verdieping van vcrb gallery in Antwerpen. Deze keer neemt /THE PLATFORM at the coast, de tweede locatie aan de kust voor het eerst volledig over.  

Groepstentoonstelling  

De deelnemende kunstenaars zijn een selectie van aanstormend talent dat al eerder exposeerde op /THE PLATFORM in Antwerpen: Abi Ola, Arthur Van de Velde, Lawrence Perry, Maria Vashchuk, Samuel Lemba, Sigurrós g. Björnsdóttir en Ziwei Gong.  Met een dynamische, frisse tentoonstelling brengt het platform haar kunstenaars tot bij een breder publiek. Van bombastische, kleurrijke schilderijen tot fijne sculpturen uit keramiek.   

Praktisch  

Van 16.07 – 02.08, elke dag open van 11 tot 18 uur (gesloten op woensdag)  

Adres Zeedijk 697, 8300 Knokke -Heist

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen