zondag, april 14, 2024
HomeHaven / ZeebruggeGroot Succes voor Eerste Editie HavenWijs: Een Brug Tussen Onderwijs en Havenindustrie

Groot Succes voor Eerste Editie HavenWijs: Een Brug Tussen Onderwijs en Havenindustrie

De inaugurele editie van HavenWijs, een baanbrekend initiatief van Port of Antwerp-Bruges in samenwerking met het Havencentrum en gesteund door TuaWest en RTC, markeerde een aanzienlijk succes in de poging om de kloof tussen het onderwijs en de havenindustrie te overbruggen. Het evenement, dat meer dan 150 scholen en onderwijsinstellingen in contact bracht met boven de 100 havenbedrijven en -organisaties uit Antwerpen en Zeebrugge, dient als een vitale stap voorwaarts in het bekendmaken van de dynamische havenwereld bij onderwijzend personeel.

Doelstellingen en Impact van HavenWijs:

HavenWijs streeft ernaar om leerkrachten een uitgebreid inzicht te bieden in de veelzijdige havenindustrie en de verbinding te versterken tussen het onderwijsveld en de havenbedrijven. Met de deelname van ongeveer 250 organisaties, scholen, en havenbedrijven, is het evenement overweldigend succesvol gebleken.

Gedurende het evenement kregen onderwijsmedewerkers ’s ochtends informatie over beschikbare opleidingen, lesmaterialen, en ondersteuningsmogelijkheden vanuit organisaties en sectorfondsen. De namiddag was gereserveerd voor interactieve gesprekken met havenbedrijven over samenwerkingsmogelijkheden, inclusief gastcolleges, stageplaatsen, en bedrijfsbezoeken.

Getuigenissen van Deelnemers:

Annelies Geldhof, HR Manager bij ICTS Group, benadrukte de diversiteit aan carrièremogelijkheden binnen de haven. Het evenement bood ICTS een unieke kans om rechtstreeks in gesprek te gaan met onderwijsinstellingen en jong talent aan te trekken.

Stijn Wauters, een leraar in het volwassenenonderwijs, wees op het uitgebreide aanbod dat het evenement te bieden had om de juiste contacten te leggen voor stageplaatsen en samenwerkingen met havenbedrijven, ten behoeve van zijn studenten.

Havenjobs en Jongerencampagne:

HavenWijs kadert binnen een bredere jongerencampagne van Havenjobs, gericht op het belichten van de 1500 beschikbare vacatures in de haven, waarvan de helft geen eerdere werkervaring vereist. Deze campagne benadrukt de unieke talenten van jongeren en de veelbelovende carrièremogelijkheden die de haven te bieden heeft.

Steun van Belangrijke Organisaties:

De steun van prominente organisaties en overheidsinstanties, waaronder Port of Antwerp-Bruges, VDAB, en lokale overheden, onderstreept het belang van dit evenement voor de economische en educatieve ontwikkeling in de regio.

Toekomstperspectief:

Met de succesvolle lancering van HavenWijs en de aanhoudende inspanningen van betrokken organisaties, wordt de toekomst van de samenwerking tussen onderwijsinstellingen en de havenindustrie positief tegemoetgezien. Dit initiatief draagt bij aan het motiveren van jongeren voor een spannende en uitdagende carrière in de haven en het invullen van de vele beschikbare vacatures.