7.8 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Grote oefening van Be-alert

Ben je donderdag 6 oktober in onze provincie voor je werk, omdat je er woont, op uitstap bent,….? Grote kans dat je dan een test sms ontvangt van BE-Alert!

Het is dan nationale testdag voor BE-Alert en de gouverneur neemt hieraan deel door een sms te sturen naar alle personen die zich op dat moment in de provincie bevinden. De sms wordt ‘locatie gebaseerd’ verstuurd wat betekent dat je zonder registratie op BE-Alert, dus gewoon door je aanwezigheid in de provincie West-Vlaanderen, een sms ontvangt.

Ben je al ingeschreven? Dan kan je ook van je stad of gemeente een bericht ontvangen. Op de nationale testdag zullen ook enkele gemeenten een testbericht sturen, maar dit zal alleen naar de geregistreerde adressen gaan.

Wil je altijd op de hoogte zijn van noodsituaties die zich voordoen in jouw omgeving ook als je er niet bent, registreer je dan via www.be-alert.be.

Voordelen van die registratie:

Je kan je via 5 adressen registreren en zo op de hoogte zijn van noodsituaties in de buurt van bvb je werk, je woning, de schoolomgeving van je kinderen, de omgeving van waar je ouders wonen…

Bij een registratie kunnen we ook mensen die geen gsm hebben via een telefonische boodschap bereiken om hen op de hoogte te brengen van een noodsituatie in hun buurt.

Door het opgeven van je e-mailadres, kunnen we je na registratie wat meer achtergrond geven over de noodsituatie die aan de gang is, wat niet mogelijk is in een korte sms of via een telefonische oproep.

Ook als je niet ‘thuis’ bent op het moment van de noodsituatie, krijg je toch de info over de noodsituatie die aan de gang is.

Ben je al geregistreerd? Bedankt daarvoor!

Nog niet gedaan? Surf naar www.be-alert.be en maak je registratie in minder dan 5 minuten in orde.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen