16.9 C
Knokke-Heist

Unieke Opleidingen Stuwen VTI Zeebrugge naar Nieuwe Hoogten als Toonaangevende Havenschool

VTI Zeebrugge, de enige havenschool in Vlaanderen, zet een nieuwe koers uit met maar liefst zeven unieke en toekomstgerichte opleidingen vanaf het schooljaar 2023-2024. Deze opleidingen komen tot stand in nauwe samenwerking met de bedrijven in de haven en zetten volop in op duurzaamheid en nieuwe technologieën.

VTI Zeebrugge, de enige gespecialiseerde havenschool van Vlaanderen, is verheugd te melden dat het departement Onderwijs groen licht heeft gegeven voor de lancering van zeven nieuwe opleidingen. De nieuwe opleidingen zijn in lijn met de strategische visie van de school en komen tot stand door samenwerking met bedrijven in de haven. Onder deze opleidingen bevinden zich unieke opleidingen zoals polyvalent technieker havenvoertuigen, die enkel in Zeebrugge aangeboden worden.

Deze samenwerking is een win-win voor iedereen: leerlingen krijgen de kans om drie dagen per week op de werkvloer te werken en leren, ontvangen hiervoor een mooie vergoeding en de bedrijven kunnen toekomstige werknemers gedurende een jaar voorbereiden op de praktijk. Drie van de nieuwe opleidingen worden in duaal onderwijs aangeboden, waarbij theorie en praktijk hand in hand gaan.

Om de aantrekkelijkheid van de opleidingen te vergroten, wordt een uniek keuzevak zware bedrijfsvoertuigen toegevoegd aan de 3e graad Autotechnieken. Dit keuzevak geeft de autotechnieken-opleiding in Zeebrugge een uniek karakter. Bovendien krijgen afgestudeerden van technische TSO-opleidingen de kans om in te stromen in de duale Se-n-se opleiding polyvalent technieker havenvoertuigen.

VTI Zeebrugge zet zichzelf nog meer op de kaart als dé school voor transport en logistiek in Vlaanderen door de introductie van de opleidingen 3e graad logistiek en 2e graad bestuurder interne transportmiddelen duaal. Dit als vervolg op de succesvolle tweede graad Organisatie en Logistiek.

Daarnaast zet de havenschool in op duurzaamheid en nieuwe technologieën met de opleiding technicus hernieuwbare energie. In deze unieke en toekomstgerichte duale opleiding leren studenten installeren, onderhouden en herstellen van warmtepompen, zonnepanelen, zonneboilers en biomassa cv-ketels.

Geïnteresseerden kunnen kennismaken met het nieuwe opleidingsaanbod tijdens de Vlaamse Havendag op zondag 7 mei. Bezoekers krijgen de kans om de school te bezoeken van 9u30 tot 16u30 en de

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen