17.6 C
Knokke-Heist

Havenschool VTI Zeebrugge biedt uniek inkijk op de havenbedrijvigheid tijdens educatieve uitstap

Leerlingen van de Havenschool VTI Zeebrugge verkennen lokale havenbedrijven en ontdekken de veelzijdigheid van de maritieme sector. Deze ervaring helpt hen bij het maken van toekomstige studiekeuzes.

De Havenschool VTI Zeebrugge is ervan overtuigd dat het cruciaal is voor leerlingen om de bedrijvigheid in de haven van dichtbij te ervaren. Dit kan hen helpen tijdens het studiekeuzeproces na hun eerste graad. Daarom organiseerde de school samen met de leerkrachten van het vak “Verkennende projecten” de afgelopen weken educatieve uitstappen naar verschillende havenbedrijven voor de leerlingen van de klassen 2A en 2B.

Eén van de bezochte bedrijven was CLdN, een wereldspeler in logistieke activiteiten op zee, de weg en via spoorlijnen. De leerlingen kregen de kans om met transportbusjes de kaaien te verkennen en zagen zware machines die containers verplaatsten. Ze kregen zelfs de unieke gelegenheid om in de Delphine te rijden tijdens het laden van de ferry.

Het Opleidingscentrum Zeebrugge (OCZ) stond ook op het programma. Dit centrum verzorgt de opleidingen voor havenarbeiders. Severine Maes gaf de leerlingen uitleg over de opleiding voor havenarbeiders en liet hen kennismaken met de simulatoren die OCZ gebruikt voor de opleiding.

Ten slotte brachten ze een bezoek aan Bridgestone Benelux, waar ze zagen hoe de organisatie van een groot distributiecentrum met duizenden banden verloopt. Frederik Couvreur en Filip De Baes legden enthousiast de werking van de verschillende afdelingen uit, en de leerlingen mochten zelfs meehelpen met het laden van een trailer.

Dankzij deze educatieve uitstappen konden de leerlingen de haven echt ‘beleven’. Op de terugweg naar school deelden ze enthousiast hun toekomstplannen in de banen die zij nu voor ogen hebben.

Deze unieke kans om het brede opleidingsaanbod voor de haven te ervaren, is niet alleen voorbehouden aan leerlingen van de Havenschool VTI Zeebrugge. Op zondag 7 mei kunnen geïnteresseerden tijdens de Vlaamse Havendag zelf ook proeven van het grote en unieke opleidingsaanbod.

Mis de Vlaamse Havendag niet en ontdek zelf de wereld van mogelijkheden die de haven te bieden heeft. Wie weet welke verrassingen er nog meer op de loer liggen?

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen