dinsdag, april 16, 2024
HomeHaven / ZeebruggeHavenschool VTI Zeebrugge Schittert in De Warmste Week met Innovatief Sleutelhangerproject

Havenschool VTI Zeebrugge Schittert in De Warmste Week met Innovatief Sleutelhangerproject

De Havenschool VTI in Zeebrugge heeft recentelijk opmerkelijke erkenning gekregen voor haar project in De Warmste Week. De school heeft een ‘prikkelarme klas’ ontwikkeld die niet alleen een serene leeromgeving biedt, maar ook als een innovatief voorbeeld dient voor scholen overal.

In het hart van dit initiatief staan de leerlingen en leerkrachten die met tomeloze energie diverse projecten op touw zetten. Hun inspanningen variëren van het verkopen van warme chocomelk tot een gezellige koekenbak, waarbij de speelplaats transformeert in een centrum van gemeenschapsgeest en vrolijkheid.

Een van de meest opvallende initiatieven is het ontwerp van 10 unieke sleutelhangers door de leerlingen van de eerste graad, onder leiding van techniekleraar Heikki Gunst. Dit project belicht niet alleen hun creativiteit, maar biedt ook praktische ervaring in 3D-ontwerp en productie met een lasercutter.

Bovendien hebben de leerlingen van de logistieke afdeling hun ondernemersvaardigheden aan de dag gelegd door een eigen webwinkel op te zetten. Hier beheren ze bestellingen en zorgen ze voor de distributie en bezorging van de sleutelhangers. Deze zijn verkrijgbaar voor slechts €3,5 per stuk. Ze kunnen gratis op school worden opgehaald of per post worden ontvangen.

De inkomsten van dit project ondersteunen niet alleen De Warmste Week, maar dragen ook bij aan de realisatie van een tweede prikkelarme klaslokaal in de Havenschool. Elke aankoop helpt dus niet alleen bij het verkrijgen van een stijlvolle accessoire, maar maakt ook een wezenlijk verschil in de levens van leerlingen.

Bezoek de webwinkel via www.havenschool.be en klik op De Warmste Week om je bijdrage te leveren. We moedigen iedereen aan om deel te nemen en zo bij te dragen aan dit prachtige initiatief. Deel je ervaringen en gedachten op sociale media met #HavenschoolVTI en #DeWarmsteWeek, en help zo het bewustzijn en de betrokkenheid bij dit nobele doel te vergroten.