18 C
Knokke-Heist

Heb jij al eens een ooievaar van dichtbij gezien?

Ooievaars nemen het Zwin Natuur Park in Knokke-Heist over tijdens het ‘Ooievaarsweekend’ op zaterdag 11 en zondag 12 maart. Het park organiseert extra activiteiten voor bezoekers die alles willen weten over deze bijzondere trekvogels. Momenteel zijn er al 9 nesten ingenomen door ooievaarskoppels, en er kunnen er nog meer bijkomen in de komende weken. In totaal staan er 21 ooievaarspalen in het park en sommige koppels broeden ook op zelfgebouwde nesten in bomen.

Bezoekers kunnen tijdens het weekend meegaan met een parkgids voor een wandeling langs de nestpalen en meer te weten komen over de Zwinooievaars. Ook is er de mogelijkheid om de ooievaarstoren te bezoeken en kennis te maken met enkele van de oudste ooievaars van het park. Op zaterdag en zondag zijn er lezingen gepland over het zenderproject van de ooievaars en de ooievaars zelf.

Kinderen worden niet vergeten tijdens het weekend, ze kunnen deelnemen aan een spel waarbij ze voedsel zoeken als een echte ooievaar en het verhaal van ‘Stork’ beluisteren in de boshut. Ook is er een twee meter hoge ooievaar te bewonderen, opgebouwd uit LEGO-blokken.

Inschrijven voor de activiteiten is niet nodig, alles is inbegrepen in de toegangsprijs. Voor wie niet aanwezig kan zijn, is er de mogelijkheid om de ooievaars live te volgen via een nieuwe camera opgesteld aan de ooievaarstoren.

Praktische informatie:

  • Wanneer: zaterdag 11 en zondag 12 maart, van 10.00 uur tot 16.30 uur
  • Plaats: Zwin Natuur Park, Graaf Léon Lippensdreef 8 in Knokke-Heist
  • Prijs: toegang tot het Zwin Natuur Park: -6 jaar: gratis; van 6 t.e.m. 17 jaar: 6 euro; vanaf 18 jaar: 12 euro online (14 euro aan de kassa)

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen