dinsdag, april 16, 2024
HomeCultuurHeemkring Cnocke's Expo 'Venster op het Verleden' Trekt Grote Belangstelling: Extra Lezing...

Heemkring Cnocke’s Expo ‘Venster op het Verleden’ Trekt Grote Belangstelling: Extra Lezing en Tweedehands Boekenverkoop Aangekondigd

De viering van het 50-jarig bestaan van Heemkring Cnocke heeft een hoogtepunt bereikt met de goed bezochte expo ‘Venster op het Verleden’. Afgelopen zondag was er een overweldigende opkomst voor de lezing ‘Rivaliteit tussen Verwee en Ensor’ door Danny Lannoy, wat duidt op een groeiende interesse in de lokale geschiedenis en cultuur.

De vraag naar deze lezingen is zo groot dat de geplande sessie op 20 december al volzet is. Om aan de vraag te voldoen, is er een extra lezing ingepland op woensdag 10 januari om 19.30 uur. Geïnteresseerden worden aangemoedigd zich tijdig in te schrijven bij Scharpoord voor deze gratis lezing, aangezien de plaatsen beperkt zijn.

Na het succes van de recente tweedehands boekenverkoop, heeft de organisatie besloten een extra verkoop te organiseren op zondag 21 januari van 10.00 tot 13.00 uur. Dit valt samen met de laatste dag van de tentoonstelling in het cultureel centrum Scharpoord, waardoor bezoekers zowel van de verkoop als van de expo kunnen genieten.

Bovendien worden er elke zondagvoormiddag rondleidingen georganiseerd, geleid door ervaren gidsen. Deze vinden plaats om 10.00 uur en 10.30 uur. Voor deze rondleidingen is het aan te raden vooraf in te schrijven aan de onthaalbalie of het secretariaat van Scharpoord, gezien de grote belangstelling.

Deze reeks evenementen benadrukt de rijke geschiedenis en het culturele erfgoed van Knokke-Heist, en biedt inwoners en bezoekers een unieke kans om meer te leren over deze boeiende regio. Voor meer informatie en inschrijvingen voor de lezing en de rondleidingen, kunt u contact opnemen met Scharpoord.