Home Cultuur Heemkundig museum blijft (nog even) dicht

Heemkundig museum blijft (nog even) dicht

De musea mogen sinds 1 december dan wel weer de deuren openen, toch kun je de komende tijd niet terecht in Museum Sincfala. Het museum van de Zwinstreek zal immers de hele winter lang niet meer open gaan. Het museum wordt op dit moment verbouwd en volledig opgeknapt. De deuren gaan pas weer open als ook het nieuwe gedeelte afgewerkt is. Mooie vooruitzichten voor het voorjaar dus! We houden je op de hoogte!

In het For Freedom Museum kan je wel al weer terecht voor het verhaal van de strijd om de Scheldemonding in WO II. Kenners spreken van een klein maar indrukwekkend museum. Een hommage aan vader Jones, een Brits Normandiëveteraan en de Canadese bevrijders. Weinig bekend en dus niet druk bezocht. Tot hun televisie-optreden. Freddy Jones: “Dankzij Unizo hebben wij kunnen deelnemen aan “Andermans Zaken“ van Kamal Kharmach. Wij kwamen in beeld op 21 oktober en tien dagen later mochten we sluiten. Dat was zeer teleurstellend omdat we op een golf zaten van jewelste. We hadden honderd mensen per dag die hier het museum bezochten. Spijtig dat we onze deuren moesten dichtdoen.”

Freddy en Danny zaten niet stil. Ze zijn van plan om in de toekomst nog meer in te zetten op beleving. Dat betekent weer investeren en dat zonder inkomsten. Danny Jones: “Uiteraard heeft dat voor een serieuze streep door onze rekening gezorgd en zijn we nu volop aan het sparen. We denken ook aan crowd funding te doen om wat we voor ogen hebben opnieuw te kunnen financieren.”

Er loopt intussen contacten tussen de broers Jones en een Brits museum voor een samenwerking.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers