zondag, april 21, 2024
HomeKnokke-HeistHeist Centrum opnieuw Geplaagd door Voortdurende Wegverzakkingen: Een Roep om Actie klinkt...

Heist Centrum opnieuw Geplaagd door Voortdurende Wegverzakkingen: Een Roep om Actie klinkt steeds luider

Een verzakking in het hart van Heist zorgt opnieuw voor grote kopzorgen onder de bewoners. Het eens zo levendige marktplein kampt met een ernstige wegverzakking op het kruispunt van De Vrierestraat en Stadhuisstraat, direct gelinkt aan het omvangrijke bouwproject HOOST.

Het lokale bestuur, onder leiding van nieuwe schepen Philip Van Eeghem van Gemeentebelangen, worstelt om de oorzaak te duiden. “Het is een complexe situatie, waarbij de ouderdom van de riolering een cruciale rol speelt. We kunnen niet uitsluiten dat het bouwproject bijdraagt aan deze problemen,” verklaart Van Eeghem.

Een snelle oplossing lijkt niet voorhanden. De recente geschiedenis van het plein, geplaagd door diverse schadegevallen, dwingt tot een voorzichtige aanpak. “We betrekken experts om een diepgaande analyse te maken. Dit vraagt tijd, maar is essentieel voor een duurzame oplossing,” benadrukt Van Eeghem nog eens. Buurtbewoners hadden zich een ander eindejaarsperiode voorgesteld.

Dit incident is slechts een van de vele die de zone teisteren sinds de start van het HOOST project. Verzakkingen hebben al voor aanzienlijke schade gezorgd aan omliggende woningen, en vorig jaar resulteerden ze zelfs in een kortstondig gebrek aan gas en elektriciteit. Ook het tv-programma Pano ging er langs.

De frustratie onder de bewoners groeit. Tine, een lokale inwoonster, uit haar onvrede scherp: “We krijgen veel uitleg, maar weinig actie. Het wordt tijd dat het gemeentebestuur hun verantwoordelijkheid neemt.” Tom, een andere getroffen bewoner, voegt toe: “Ondanks nieuwe gezichten in het bestuur, blijft de aanpak teleurstellend hetzelfde. We zitten al twee jaar in deze ellende.”