13.9 C
Knokke-Heist
5 augustus , 2021

HomeKnokke-HeistDeelgemeente HeistHeist- en Elizabetlaan later open dan verwacht

Heist- en Elizabetlaan later open dan verwacht

Door de slechte weersomstandigheden kon de aannemer pas op woensdag 23 juni 2021 starten met de aanleg van een toplaag aan de noordzijde van de Elizabetlaan in Heist. Oorspronkelijk was het de bedoeling om dit stuk open te stellen op donderdag 24 juni 2021 maar de ingebruikname is dus noodgedwongen verplaatst naar maandag 28 juni.  

 
Tegen de ochtendspits wordt dan de noordelijke rijbaan van de Elizabetlaan vanaf de Anemonenlaan tot aan het Heldenplein opengesteld voor het verkeer. De verkeerslichten op het kruispunt met de Krommedijk blijven voorlopig nog buiten dienst. De rijrichting op de Zeedijk ter hoogte van het Directeur-generaal Willemspark wordt opnieuw omgedraaid naar de oorspronkelijke toestand vanaf de Parkstraat in de richting van de Anemonenlaan. De fietsers kunnen gebruikmaken van het dubbelrichtingsfietspad langs de noordelijke rijbaan tussen de Krommedijk en de ovonde van het Heldenplein. 

Heistlaan tussen Marktstraat en Elizabetlaan open op 30 juni 

De ingebruikname van de Heistlaan is zoals eerder aangekondigd voorzien op woensdag 30 juni 2021. Tegen de ochtendspits wordt de Heistlaan tussen de Marktstraat en Elizabetlaan opnieuw in gebruik genomen. Ook de zuidelijke rijbaan van de Elizabetlaan vanaf Zeebrugge tot aan de Vuurtorenstraat wordt opengesteld voor het verkeer. In de Kerkstraat tegenaan de Vlamingstraat wordt opnieuw tweerichtingsverkeer ingevoerd. In de Vlamingstraat geldt éénrichtingsverkeer vanaf de nieuwe rotonde naar de Vuurtorenstraat. In dit gedeelte zullen de fietsers niet meer via de Elizabetlaan maar via de Vlamingstraat moeten rijden. De rijrichting in de Vuurtorenstraat, tussen de Kerkstraat en de Vlamingstraat, wordt omgedraaid naar de oorspronkelijke toestand vanaf de Vlamingstraat naar de Kerkstraat. 
In de Vuurtorenstraat ter hoogte van het Chinees restaurant Tong Sing verloopt de rijrichting vanaf de Vlamingstraat naar de Elizabetlaan. Bijgevolg zal het niet meer toegelaten zijn om vanaf de Elizabetlaan de Vuurtorenstraat in de richting van de Vlamingstraat in te rijden. 

Wees voorzichtig 
Het dwarsen van de tramsporen ter hoogte van de nieuwe rotonde aan de Heistlaan en de nieuwe ovonde aan het Heldenplein wordt door middel van verkeerslichten geregeld waarbij de tram steeds de absolute voorrang krijgt. Het gemeentebestuur en de Lokale Politie waarschuwen alle bestuurders om voorzichtig te zijn en de nodige aandacht te vestigen op alle genomen verkeersmaatregelen die aangeduid zijn via wegmarkeringen en verkeersborden. 

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers