17.6 C
Knokke-Heist

Hema Ziet Omzet en Winst Stijgen

De Hema in de Lippenslaan is weer meer in trek bij klanten, een trend die zich ook buiten Knokke-Heist manifesteert. CEO Saskia Egas Reparaz ziet de nieuwe strategie vruchten afwerpen en plant verdere investeringen in de vernieuwing van de winkels.

Het boekjaar 2022, dat eind januari werd afgesloten, was een jaar van groei voor Hema. De bruto-omzet steeg met 20% tot 1,966 miljard euro, terwijl de winst voor belastingen uitkwam op 31,6 miljoen euro. Dit markeert een belangrijke mijlpaal voor de winkelketen, die in 2021 voor het eerst in jaren winstgevend was. Het aantal klanten, zowel in de winkels als online, groeide met bijna 35%.

Volgens Hema is deze groei te danken aan de strategie die twee jaar geleden is ingezet om “Hema weer echt Hema te maken”. Deze nieuwe strategie omvat ook een vernieuwde winkelervaring. De winkelketen test er een groot aantal nieuwe concepten en de resultaten zijn veelbelovend.

“Hema heeft een solide financiële basis voor verdere groei”, zegt CEO Egas Reparaz. “De positieve reactie van klanten geeft ons het vertrouwen dat we onze positie en resultaten in de komende jaren blijven versterken.”

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen