Home Knokke-Heist Het Albertplein krijgt nog voor de zomer een glazen koepel

Het Albertplein krijgt nog voor de zomer een glazen koepel

705

In februari starten de werken aan de koepel het vernieuwde Albertplein in Knokke-Heist, ook wel bekend als ‘Place m’as-tu vu’. Het meest iconische plein aan de Belgische kust ondergaat een volledige metamorfose, waarbij een glazen halfrond paviljoen wordt gebouwd en omringd wordt door een waterpartij. De publieke ruimte zal plaats bieden voor horeca en ontspanning, met een speelse ondergrond van zwart-witte straatstenen bezaaid met oude munten.

“Ik ben zo blij dat het Albertplein eindelijk een metamorfose krijgt. Het plein was echt toe aan een opfrisbeurt,” zegt inwoner Sophie De Schamp. “Ik kan niet wachten om te zien hoe het eruit gaat zien met die glazen koepel en de waterpartij. Het zal een prachtige toevoeging zijn voor ons dorp.”

Ook tweede verblijver Jan Vermeulen is enthousiast over de plannen. “Ik kom al jaren naar Knokke-Heist en het Albertplein was altijd een van mijn favoriete plekken. Het is geweldig om te zien dat er nu echt iets aan gebeurt. Het zal zeker bijdragen aan de aantrekkelijkheid van het dorp voor toeristen.”

“Het is belangrijk om ons meest iconische plein een nieuwe look te geven,” zegt schepen van Openbare Werken Kris Demeyere (GBL). “We willen dat het plein opnieuw de grandeur van weleer uitstraalt en dat het een aantrekkelijke plek wordt voor zowel inwoners als toeristen. De glazen koepel zal hier zeker aan bijdragen.”

Ook de zoektocht is gestart naar een geschikte uitbater voor het paviljoen op het plein. Men zoekt iemand die een uniek concept kan aanbieden en die een goede match is voor het plein en de omgeving.

De eerste fase van de werken, waaronder de bouw van de ondergrondse parkeergarage, is afgerond en men is nu begonnen aan de aanleg van het bovenplein. De imposante glazen koepel die straks de eyecatcher van het plein zal worden, moet tegen de zomer klaar zijn. De coronacrisis en de oorlog in Oekraïne zorgden voor enige vertraging, maar men is nu volop bezig om alles klaar te maken voor de glazen koepel.