18.4 C
Knokke-Heist

Het Gerenommeerde Steakrestaurant Carcasse komt naar Knokke-Heist

Knokke-Heist maakt zich op voor een culinaire sensatie. Carcasse, het geroemde steakrestaurant van slager Hendrik Dierendonck en topchef Timon Michiels, is van plan om begin 2024 zijn deuren te openen in onze bruisende badplaats. Na eerder dit jaar als ‘beste steakrestaurant van Europa’ te zijn gelauwerd, gaat het duo opnieuw voor een Michelinster in hun nieuwe vestiging.

Carcasse, beroemd om zijn van-kop-tot-staart-filosofie, brengt het eerlijke, hoogwaardige vlees van Dierendonck rechtstreeks van de slagerij naar het bord van de gast. Deze duurzame benadering wordt ondersteund door sleutelwoorden als vakmanschap, terroir en passie. Terwijl Dierendonck zorgt voor het vlees van topkwaliteit, brengt chef Michiels zijn innovatieve culinaire talenten in stelling.

De unieke ervaring van Carcasse is niet beperkt tot carnivoren. De zaak, hoewel bekend om zijn vlees, biedt ook een vegetarische ervaring, met groenten die een hoofdrol spelen op het bord. Lokale en eerlijk geteelde groenten komen rechtstreeks van het veld op tafel, hun rijke smaak versterkt door spannende combinaties en uitdagende bereidingen.

De banden met de lokale gemeenschap en de wortels van de zaak gaan diep. Dierendonck, een familie van slagersambacht, startte hun bedrijf in 1970 in Sint-Idesbald. De familie staat bekend om hun toewijding aan kwaliteit en passie voor smaak. Dit blijkt uit hun voorkeur voor het Maine-Anjou-rund, bekend om zijn doorregen, rood en sappig vlees, boven het commerciëlere wit-blauwe ras.

Het streven van de familie om een authentiek stukje Belgisch culinair erfgoed te behouden, is duidelijk zichtbaar in hun betrokkenheid bij het West-Vlaams Rode rund. Dit bijna vergeten ras, dat zich kenmerkt door de smaak van het lokale terroir, wordt door de familie met respect en liefde grootgebracht.

Carcasse belichaamt de waarden van passie, terroir en vakmanschap in elke stap van hun proces. Ze eren de traditie van het ambacht en combineren deze met innovatieve technieken. Elk stuk vlees dat op tafel komt, spreekt voor zich en vertelt een verhaal over de herkomst, de voeding en de zorg die eraan is besteed.

Blijf op de hoogte van verdere updates over de opening van Carcasse in Knokke-Heist. Deel uw gedachten in de reacties, deel dit artikel op sociale media, of abonneer u op de lokale digitale krant voor meer nieuws uit Knokke-Heist. De komst van Carcasse belooft de culinaire scène van de stad een nieuwe dimensie te geven. Dit is een ontwikkeling die u niet wilt missen!

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen