12.5 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Het grootse werkweekend van Natuurpunt Knokke-Heist

Het is weer tijd om de handen uit de mouwen te steken: op 1 en 2 oktober 2022 zijn er beheerswerken in het Park 58. De graslanden worden de dagen ervoor gemaaid met de maaibalk – voor de omwonenden kan er dus enige lawaaihinder zijn. Tijdens de werkdagen wordt het maaisel manueel afgevoerd om de bodem zo weinig mogelijk te beschadigen, tevens worden de nog aanwezige exoten en ontsnapte tuinplanten aangepakt.

Bij dit werk krijgen we al steun van de leerlingen van Het Anker, zij komen al een handje helpen op vrijdag.

De zaterdag is een ideaal ogenblik voor de jeugdbewegingen en sporters die gebruik maken van het park om eens iets terug te doen voor de natuur die ze ‘gebruiken’!


Waarom gebeurt dit? Door het afvoeren van overtollig voedsel verschralen de graslanden en komen er openingen in de voorheen dichte grasmat. in de open plaatsen vestigen zich allerhande kruiden. omdat het Park 58 bestaat uit een ondergrond van oude duinen bevat het zand nog veel kalk uit de schelpenvoorraad, daardoor groeien er heel zeldzame planten zoals: Geel zonneroosje, Gewone vleugeltjesbloem, Grote tijm, Kuifhyacint, Nacht- en Kegelsilene en nog vele andere.

Samenhangend met deze flora heb je de erop foeragerende fauna die dikwijls even zeldzaam is. Het ganse ecosysteem is uniek te noemen en zeker de moeite waard om in stand te houden en te verbeteren.

De beheerwerken zijn echte work-out en vele handen maken licht werk.
Daarom hierbij een oproep naar iedereen met een hart voor natuur om een handje te komen helpen! In naam van het Natuurpuntteam alvast bedankt!

Praktisch: we starten zowel op zaterdag als zondag om 10:00u, verzamelplaats is het Kwelmpad (wie later komt, gewoon op het geluid van mensen die met plezier in de natuur bezig zijn afgaan) einde telkens rond 17:00u. wat heb je nodig? Werkhandschoenen, en voor zij die een ganse dag willen blijven, een lunchpakket.

Om voor voldoende natjes en droogjes te voorzien is vooraf aanmelden handig bij de Conservator : Chantal Jacobs – chjacobs001@gmail.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen