donderdag, augustus 6, 2020
Home Knokke-Heist Het is verboden om te fietsen op de Zeedijk, maar iedereen blijft...

Het is verboden om te fietsen op de Zeedijk, maar iedereen blijft het doen

De 8 km lange zeedijk van onze gemeente is tot en met zondag 30 augustus 2020 grotendeels afgesloten voor het verkeer.  De dijk is dan elke dag verkeersvrij tussen 11 en 20 uur. De slagbomen blijven op 31 juli en 1 augustus 2020 wel de hele dag openstaan zodat tweedeverblijvers en hotelgasten hun koffers gemakkelijk kunnen in- en uitladen tijdens de traditionele “valiezenkoers”.

De strandterrassen op de zeedijk mogen in de corona-jaar tot 2 meter diep op de zeedijk uitgebouwd worden. Fietsers mogen hierdoor niet langer op het fietspad van de Zeedijk rijden maar moeten uitwijken naar de verkeersvrije rijweg. Door de verbreding van de wandeldijk blijft het wandelcomfort op deze manier op een coronaveilige manier behouden.  De gemeente bracht extra signalisatie aan maar “niemand” blijkt het te begrijpen. Want iedereen blijft doodleuk verder rijden op de Zeedijk.

“Dit heb je ook in K-H: Eddy’s die – op de dijk – hun kuiten willen showen tussen de wandelaars, fietsende peuters en overstekende kleuters door, zegt schrijver Piet Baete op zijn Facebookpagina. Da’s vragen om ongelukken en draait alleen om aandacht.”

Volgens heel wat inwoners is er ook helemaal geen controle. Verkeersborden zouden ook duidelijk kunnen maken dat het verboden is om de fietsen op de Zeedijk. 

11 REACTIES

 1. Waar staat er ergens een bord dat het verboden is om op de zeedijk te rijden in juli en augustus.
  Op straat fietsen ok maar dan een beetje ruimte geven aan de slagbomen om via de dijk deze te passeren tussen de bloembakken want deze staan erg dicht op elkaar.

 2. Het is inderdaad verboden om te fietsen op de zeedijk tot 31 augustus.
  Sommigen – de zogenaamde wielerterroristen – gebruiken het fietspad op de zeedijk ook als racebaan. Vooral dank zij hen moest deze maatregel er komen.
  Een verantwoordelijke van de politie vertelde mij in juni dat deze maatregel veel voorbereiding vraagt. Enkele wegmarkeringen aanbrengen is zeker niet voldoende. Controle en toezicht is hier noodzakelijk. Men organiseert dus een veiligheidsmaatregel maar men vergeet mensen te voorzien om hier toezicht op te houden. Het hoeft zeker niet alleen de politie te zijn, ook gemeentewachten kunnen dit uitvoeren. Jobstudenten schreven tot vorig jaar ook parkeercontributies uit voor OPC. De gemeente zou dus hiervoor ook jobstudenten kunnen aanstellen om de mensen te sensibiliseren.
  Als er ongelukken gebeuren zal men waarschijnlijk wakkerschieten en zullen er zeker zijn die hun paraplu gebruiken.
  Goed management???

 3. Een gesloten slagboom betekent : hier mag je niet door rijden (ook voor fietsers).
  Dit in tegenspraak met wat men op het wegdek heeft geschilderd.
  Deze ONduidelijkheid heeft inmiddels dramatische gevolgen.
  Wat zegt de risico-analyse over dergelijke belangrijke ingreep ?
  Aub DRINGEND correctie van deze dubbelzinnige aanduidingen aub.

 4. Kneistenaar
  Inderdaad er staat nergens aangeduid dat je niet mag fietsen op het fietspad en dat je op straat moet fietsen.
  Enkel een wegmarkering van een fiets op de grond wijst erop dat je op de baan moet fietsen.
  Verleden week drie agenten aan het fietsen op de baan maar geen enkele agent sprak de mensen aan die op het fietspad
  op de zeedijk aan het rijden waren.Men is jaren gewoon op het fietspad op de zeedijk te rijden en plots moet het anders.
  Dus controle moet hier zeker gebeuren.

 5. Probeer maar eens veilig te fietsen op straat van de zeedijk.
  Op stuk waar je wel met auto mag kan je gewoonweg niet kruisen met de fiets. Aan slagbomen is het wel erg gevaa8.

 6. Het is echt niet duidelijk waar en wanneer je mag/moet fietsen. Stel nu op 31/7 en 1/8 zijn de slagbomen open voor het wisselen van vakantiehuurders dus auto’s toegelaten op de rijbaan en wat met de fietsers dan ? In de twee richtingen op de rijweg tussen de auto’s of dan toch op het fietspad op de dijk. Wat als er een ongeval gebeurd wie is er dan verantwoordelijk en hoe gaat het verder aflopen in geval van schade of gekwetsten met de verzekering dus voer voor advocaten met veel miserie voor de slachtoffers. Zijn die markeringen bedoeld als aanduiding suggestie op de rijbaan en even wettig als een verkeersbord. Bij alles een groot vraagteken.

 7. Als je op de rijweg moet rijden ligt het wegdek ook niet altijd even goed. Vele putten en andere oneffenheden. Een goot verschil met het fietspad op de zeedijk.
  Ook de nieuwe paaltjes in de Lippenslaan zijn gevaarlijk zeker als ze nog neerliggen. Ben daar laatst gepasseerd toen ik vanaf de dijk kwam. Ik heb pas op het laatste moment gezien dat er daar iets lag in het midden van het wegdek. Ben er gelukkig niet opgereden. Anders was het zeker tot een valpartij gekomen. Is dat ook vanaf 11 uur dat die rechtgezet worden en ook tot 20 uur?

 8. Waar je moet fietsen is absoluut niet duidelijk. Erstaan fietstekens op de weg, maar je passeert dan slagbomen waar je echt niet rond kan, dus even op de dijk( niet zonder gevaar), nadien terug op de weg…enz…Als we niet op de dijk mogen fietsen vewacht ik daar ook verbodsborden, dat zou meer duidelijkheid geven.Gisteren besliste ik dan om de vraag aan politie te stellen maar zij waren wat te snel en reden met 2 doodleuk “OP DE DIJK”

Comments are closed.

- Advertisment -

Lees ook dit

Het Weer in Knokke-Heist en de Zwinregio

Deze ochtend hangen er boven zee nog velden van hoge en middelhoge bewolking. Al snel wordt het overal zonnig. Goed zicht. De...

Jake Atlass brengt binnenkort zijn 2de EP uit

Jake Atlass kan nog steeds als een relatief onbekende artiest door Knokke-Heist lopen. Maar is nu vooral een nieuw hip hop talent....

De grootste stijging in cijfers van werklozen in vergelijking met 2019

West-Vlaanderen noteert de grootste stijging in cijfers van werklozen. Dat meldt de Vlaamse Dienst voor Arbeids Bemiddeling (VDAB). In vergelijking met juli...

Wat als je ziek bent of iemand van je familie ziek is

Nu het aantal coronabesmettingen blijft stijgen is het belangrijk dat je goed weet wat je moet doen als je ziek bent of...

Recente reactie van onze lezers