17.9 C
Knokke-Heist

Het Laatste Hoofdstuk: Philippe Croonenberghs, de Man Die Texaf Transformeerde

Afgelopen vrijdag kwam er een einde aan het leven van Philippe Croonenberghs, een prominente figuur in de Belgische zakenwereld. Croonenberghs, die op 73-jarige leeftijd in Knokke-Heist overleed, was een man van vele talenten en een visionair in de vastgoedsector. Zijn begrafenis vindt op 26/5 plaats (zie rouwbericht in onze krant), een moment van rouw en reflectie voor velen die hem kenden en bewonderden.

Croonenberghs, een voormalig paracommando-officier, was een man van actie. Zijn levensmotto, “Who dares wins”, was niet alleen de titel van zijn overlijdensbericht, maar ook de leidraad voor zijn zakelijke beslissingen. In 2002 nam hij de leiding over de beursgenoteerde Congo holding Texaf via een management buy-out, een beslissing die het bedrijf voorgoed zou veranderen.

De textielindustrie, die tot dan toe de kern van Texaf’s activiteiten vormde, leed onder zware verliezen. Croonenberghs zag een kans in de vastgoedsector van de Congolese hoofdstad Kinshasa en besloot het bedrijfsmodel van Texaf radicaal te veranderen. Deze beslissing bleek een keerpunt voor het bedrijf, dat onder zijn leiding uitgroeide tot een belangrijke speler in de vastgoedsector.

Croonenberghs, die een licentiaat in de toegepaste economische wetenschappen bezat, begon zijn carrière in het leger met een driejarige opdracht in Irak. Na zijn dienstplicht trad hij in 1985 in dienst bij Texaf. In de daaropvolgende jaren bekleedde hij diverse bestuursfuncties bij bedrijven zoals Ibel, Zénitel, Uco en Fortales.

In de laatste maanden van zijn leven bereidde Croonenberghs zijn bedrijf voor op de overdracht aan zijn kinderen, een laatste daad van zorg en toewijding aan de onderneming die hij hielp opbouwen en transformeren.

Het verlies van Philippe Croonenberghs is een verlies voor de hele gemeenschap van Knokke-Heist en de Belgische zakenwereld. Maar zijn nalatenschap zal voortleven in Texaf en in de harten van degenen die hem kenden.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen