Home Cultuur De Light Art Lichtkunstwandeling Knokke-Heist zal men deze week tegen het "licht"...

De Light Art Lichtkunstwandeling Knokke-Heist zal men deze week tegen het “licht” houden

Infectiologe Erika Vlieghe (UZA) is boos en ongerust na de grote volkstoeloop gisteren op Wintergloed in Brugge en op de Brusselse Grote Markt. “Leren we eigenlijk wel bij als maatschappij”, vroeg ze zich zondagmorgen af in “De zevende dag”. “Waarom moet er weer een “oeps-moment” komen?” Wintergloed gaat alvast ook komend weekend niet door in Brugge.

Zaterdagnavond was het over de koppen lopen in het stadscentrum van Brugge. Veel mensen waren afgekomen op het lichtspel Wintergloed dat nog tot 10 januari te bewonderen is. “Vanavond en komende vrijdag en zaterdag gaat Wintergloed niet door”, zegt burgemeester Dirk De fauw aan VRT NWS. “Volgend weekend is dan het eerste winkelweekend, dus we vrezen dat de twee samen een te grote volkstoeloop zal veroorzaken. We gaan zien hoe het loopt en dan kan het na volgend weekend weer samen gebeuren.”

Vraag is dan ook of de Light Art Lichtkunstwandeling normaal voorzien vanaf 5 december tot 3 januari in onze gemeente nog wel kan doorgaan? Het gemeentebestuur zal zich de komen dagen hierover moeten beraden. De kunstwerken in licht liggen in Knokke-Heist op een grotere afstand van elkaar. “Maar de veiligheid van de bezoekers is belangrijk, klinkt het bij onze bron. Brugse toestanden wil men hier alvast vermijden”.

Het vanzelfsprekend dat lichtkunst aanwezig is het straatbeeld van Knokke-Heist, een plaats waar de passie van schoonheid is ingebakken. Maar bij de bezoekers van dergelijk evenement lijkt de verantwoordelijkheidszin som ver te zoeken.

Light ART brengt tijdens de donkerste dagen van het jaar een breed publiek tesamen en zorgt voor een unieke sfeer. Het verband met kunststromingen en gerenommeerde kunstenaars tilt de getoonde lichtkust naar een hoger niveau.

Maar de sleutelwoorden voor het bezoek aan het lichtkunstfestival blijven dezelfde, verwondering en bewondering, verrassing, emotie… maar op een veilige manier.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers