18 C
Knokke-Heist

Het Oranjefeest in Sluis barst los!

Op donderdag 27 april kleurt de historische stad Sluis oranje tijdens een groots Koningsdagfeest georganiseerd door het Oranjecomité Sluis. Dit jaar belooft het evenement extra spectaculair te zijn, met tal van activiteiten voor jong en oud op zowel de Grote Markt als de Kaai. In dit artikel vind je alles wat je moet weten over dit feestelijke evenement.

De dag begint vroeg op de Groo-te Markt met een kleurrijke versierde fietsentocht om 9u, waarbij jong en oud hun fietscreaties tonen. Aansluitend opent om 10u de vrijmarkt haar deuren, waar tot 14u koopjesjagers hun hart kunnen ophalen aan de vele kraampjes. Vanaf 11u kunnen de kinderen zich uitleven met een extra groot oudhollands spellencircuit, dat tot 16u voor gegarandeerd plezier zorgt.

De Grote Markt biedt ook de hele dag door muzikale entertainment, een springkasteel, bungeerun en een Rad van Fortuin. Bovendien kunnen de jongste bezoekers genieten van een spectaculaire kindershow van Gekko, die om 16u van start gaat. Deze show zal zeker indruk maken met een indrukwekkende vuuract.

De festiviteiten verplaatsen zich vervolgens naar de Kaai, waar van 18u tot 1u een bruisend muziekfeest plaatsvindt in samenwerking met Café De Pitstop. Hier kunnen de deelnemers hun krachten meten in een spannende touwtrekwedstrijd en jengacompetitie vanaf 18u. De hele avond staat in het teken van muziek, plezier en leuke gadgets.

Voor meer informatie over het Oranjefeest in Sluis en de laatste updates, bezoek de officiële Facebook-pagina van het Oranjecomité Sluis op https://www.facebook.com/oranjecomitesluis. Dit evenement is gratis en toegankelijk voor iedereen. Mis dit onvergetelijke feest niet en vier samen met de inwoners van Sluis de verjaardag van Koning Willem-Alexander!

Dus, noteer het in je agenda: donderdag 27 april 2023, van 09:00 tot 23:59 uur, dé dag om in Sluis te zijn en Koningsdag te vieren. Wie weet welke verrassingen er nog in petto zijn voor de bezoekers van dit feestelijke evenement…

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen