vrijdag, mei 27, 2022
14.6 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Het was echt lente bij Harmonie Sint-Cecilia

De Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Heist kan terugblikken op een geslaagd Lenteconcert in het Cultuurcentrum Scharpoord. Zowel de dirigenten als de muzikanten hadden zich goed voorbereid om op vrijdag 22 en zaterdag 23 april 2022 een afwisselend programma van technische werken, filmmuziek en gevoelige nummers op de planken te brengen. 

Zo mocht het jeugdorkest onder leiding van Bram Bonny de spits afbijten met het majestueuze Montana. Met een medley van Irvin Berlin slaagde dirigent Rik Bonny erin om met het groot orkest de bigbandsfeer van weleer op roepen. Evening Song was dan weer een ode aan de trompet en raakte een gevoelige snaar bij het talrijk opgekomen publiek. Als afsluiter van een spetterende avond werd lustig meegezongen met Hello Dolly. 

Tijdens het optreden van de drumband werd Dirk Vlaminck gehuldigd voor zijn 23 jaar dienst als druminstructeur. Hij wordt opgevolgd door Laurent Hinoul. Uit handen van gedeputeerde Bart Naeyaert mocht Dirk Vlaeminck een medaille ontvangen van de Provincie West- Vlaanderen en ook de drumband zorgde voor een persoonlijk afscheidsgeschenk. 

1 REACTIE

  1. Het was inderdaad een prachtige uitvoering met aangepaste werken. Vooral het stuk “Evening Song” waar vier trompetten samen met de harmonie een hommage brachten aan twee in dezelfde week ten grave gedragen muzikanten, deed het bloed als het ware in de aderen stollen en verschillende luisteraars naar hun zakdoek grijpen. Naar verluidt is één van de volgende activiteiten een kinderconcert eind mei daar volgens het bestuur, de dirigenten van de harmonie én MAAK de jeugd de blaasmuziek de laatste tijd een beetje links zou laten liggen wat zeer jammer is. Muziek is namelijk zeer leuk om te beoefenen en veel meer dan het beluisteren van mp3 en mp4 muziek of computerspelletjes spelen. Het vergt wel enige inspanning want niets gaat vanzelf, ook niet in de sport of een andere hobby want ook daar moet getraind en geoefend worden anders wordt het niets…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen