Philippe Devleeschouwer - ‎Facebook Knokke-Heist

Vandaag hangt er eerst veel bewolking met nu en dan wat regen, maar nog voor de middag verschijnen er brede opklaringen en na de middag is het overwegend zonnig. Maxima rond 19°C. Eerst matig zicht tijdens de neerslag, later goed zicht. De wind waait vrij krachtig (5) uit ZW en neemt toe tot krachtig (6).

Donderdag wisselen opklaringen en enkele buien elkaar af. Maxima rond 19°C. Goed zicht, matig tijdens de buien. De wind waait vrij krachtig tot krachtig (5 à 6) uit WZW en neemt af tot matig à vrij krachtigt (4 à 5).

Vrijdag valt er lokaal nog een buitje. Tussendoor probeert de zon te schijnen, maar die krijgt het moeilijk met de toenemende hoge bewolking. Maxima rond 20°C. Eerst matig tot goed, later goed zicht. De wind waait matig (4) uit W, krimpt naar ZW en neemt toe tot krachtig (6).

Zaterdag is het meestal zwaarbewolkt met nu en dan regen, maar ook langere droge periodes. Maxima rond 20°C. Goed zicht, matig tijdens de neerslag. De wind waait hard (7) uit ZW.

Zondag is het wisselend bewolkt en droog, bij maxima rond 21°C. Goed zicht. De wind waait krachtig (6) uit ZW, ruimt naar W en neemt tijdelijk toe tot hard (7).

Langetermijnverwachting van maandag 06/07/20 tot vrijdag 10/07/20

Op de noordoostelijke flank van het Azorenhoog staat er in onze omgeving een noordwestelijke hoogtestroming. Verzwakte storingen dringen nu en dan door tot onze kust, maar zijn niet al te actief. De maxima halen met moeite de kaap van 20°C.