19.5 C
Knokke-Heist

Het Zwin Natuur Park viert Waalse meivakantie met bijzondere activiteiten voor het hele gezin

Het Zwin Natuur Park in Knokke-Heist zet zijn deuren wagenwijd open voor bezoekers tijdens de Waalse meivakantie, met een uitgebreid programma aan activiteiten voor jong en oud. Ontdek de prachtige natuur, geniet van educatieve workshops en beleef onvergetelijke momenten met het hele gezin.

Het Zwin Natuur Park staat bekend om zijn unieke flora en fauna en biedt bezoekers tijdens de Waalse meivakantie tot en met zondag 14 mei 2023 de kans om dit bijzondere natuurgebied te verkennen. Het park organiseert tal van activiteiten, die inbegrepen zijn in de prijs van het toegangsticket en toegankelijk voor alle bezoekers.

Bezoekers worden begeleid door deskundige Zwingidsen langs het huttenparcours, waar ze meer te weten komen over de rijke biodiversiteit van het natuurgebied. In de kijkhut, de labohut en aan de Zwinvlakte krijgen bezoekers extra informatie over de bijzondere planten en dieren die in het park leven. Ook jonge ooievaars staan in de schijnwerpers, met gidsen die meer vertellen over deze prachtige vogels bij de ooievaarstoren.

Voor kinderen tot en met 12 jaar is er een speciale zoektocht: “Op tocht met het Zwinvogelvriendenboekje”. Hierbij gaan ze op pad door het park om foto’s van vogelouders te vinden en de juiste ouders bij de juiste kuikens te matchen. Bij succes wacht hen een leuke verrassing. Daarnaast kunnen kinderen genieten van een spannend verhaal over “De grote Beerrups” en zelf creatief aan de slag gaan met het maken van plantpotjes van krantenpapier.

Tijdens het weekend van 6 en 7 mei opent het Zwin Natuur Park uitzonderlijk vroeg zijn deuren, zodat iedereen de prachtige Zwinnatuur in de vroege ochtend kan bewonderen. Bezoekers kunnen deelnemen aan een “Vroeg-uit-de-veren” wandeling met een Nederlandstalige of Franstalige gids, die hen meeneemt door de Zwinvlakte, -duinen en -polders en extra aandacht besteedt aan de vogelgeluiden die in de vroege ochtend te horen zijn. Deze wandeling duurt ongeveer 2,5 uur en kan gecombineerd worden met een ontbijt in Zwinbistro ‘The Shelter’.

Bovendien kunnen bezoekers genieten van een nieuwe educatieve belevingstunnel die recent werd geopend in het park. Deze U-vormige tunnel loopt ondergronds en biedt een unieke kijk op de watervogels, zoals wilde eenden, grauwe ganzen, kuifeenden, kleine zilverreigers en ooievaars, die foerageren aan de rand van de zoetwaterplassen. De tunnel en de kijkwand zorgen ervoor dat bezoekers nog beter kunnen genieten van het bijzondere landschap en de rijke natuurwaarden van het park.

Het Zwin Natuur Park biedt met deze activiteiten een unieke kans voor inwoners van de gemeente en toeristen om de lokale natuurpracht te verkennen en meer te leren over de flora en fauna die dit gebied zo speciaal maken. Voor de “Vroeg-uit-de-veren” wandeling en het ontbijt is vooraf inschrijven noodzakelijk via de website www.zwin.be. Voor een regulier bezoek is reserveren niet nodig.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen