HomeKnokke-HeistHevige brand vernielt 3 bedrijven in ‘t Walletje

Hevige brand vernielt 3 bedrijven in ‘t Walletje

Op dinsdag 6 april 2021 brak er om 14 uur een brand uit in de loods van het tuinbedrijf van Henk Warnier. Door de hevige wind sloeg de brand over naar het bedrijf Knokke Storage/El Solar en vervolgens ook naar het meubelbedrijf Wildspirit. De brandweer van Knokke-Heist werd ondersteund door de korpsen uit Brugge, Torhout, De Haan en Blankenberge maar kon niet verhinderen dat de 3 bedrijven zwaar vernield werden. Gelukkig vielen er geen gewonden. Ook de privé-woning van de familie Warnier naast de loods bleef gevrijwaard.  

Fotoreportage Fabien Raes / Knokke Style

Er werd meteen een perimeter van 500 meter rond de zone ingesteld en via Be-alert en de sociale media werden de bewoners van Westkapelle en Damme  

gewaarschuwd om ramen en deuren te sluiten en ventilatiesystemen uit te zetten. 

Om 16 uur werd het gemeentelijk nood- en interventieplan afgekondigd en kwam burgemeester Piet De Groote samen met de noodambtenaar en verantwoordelijken van politie, brandweer, civiele bescherming en communicatie in het stadshuis samen om de crisissituatie verder op te volgen.   

De lokale politie sloot bedrijvenpark ‘t Walletje af voor het doorgaand verkeer. Ook het AZ Zeno was een tijd niet langer bereikbaar via de Kalvekeetdijk, enkel via de Natiënlaan.  Om 19.30 uur werd het gemeentelijk nood-en interventieplan afgeblazen maar bleef een brandweerploeg stand-by om CO-metingen uit te voeren en na te blussen.  

Door de hevige wind zijn heel wat verbrande resten in de ruime omgeving beland. Wie grote brokstukken in de tuin vindt, kan dit afval vanaf woensdag 7 april 2021 om 9 uur deponeren in de afvalcontainer van de dienst Stadsonderhoud in ‘t Walletje 50 in Westkapelle. Bezoekers met dergelijk afval moeten zich eerst aanmelden in het onthaal voor registratie.  

1 REACTIE

  1. Eerst en vooral belangrijk is dat er geen menselijke slachtoffers te betreuren vallen. Materiele schade kan steeds hersteld worden al is dat niet zo eenvoudig . Waren alle gebouwen en materialen goed verzekerd ? Waarschijnlijk niet . Een groeiend bedrijf past niet permanent de waarde aan van het aangekocht materiaal of goederen . Verzekeringen kunnen soms moeilijk doen als ze moeten betalen . De kerk in Westkapelle was er een voorbeeld van . Het heeft lang geduurd eer de verzekeringen akkoord waren over wie hoeveel zou betalen en dan heeft de gemeente er nog een pak moeten bijleggen . Henk kennende zal hij zeker niet bij de pakken blijven zitten . Hij kent zijn klanten maar is de boekhouding gered of ook verbrand ? Ook voor de twee andere bedrijven betekent de brand een hoop kopzorgen. Ik wens allen veel goede moed toe .

Comments are closed.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers