zondag, februari 25, 2024
HomeKnokke-HeistHEY Museum in Knokke-Heist: Jouw Hulp Nodig om Lokale Helden te Eren

HEY Museum in Knokke-Heist: Jouw Hulp Nodig om Lokale Helden te Eren

Knokke-Heist bereidt zich voor op de opening van een uniek museum: het HEY Museum. Dit nieuwe culturele trefpunt zal de rijke geschiedenis en het levendige heden van Knokke-Heist belichten. Maar er is meer: het museum wil ook de lokale gemeenschap direct betrekken bij zijn inhoud.

De focus ligt op het verzamelen van verhalen over “buitengewone personen” uit Knokke-Heist. Het museum is op zoek naar mensen die een significante bijdrage hebben geleverd aan de lokale gemeenschap. Of het nu gaat om een dorpsfiguur, iemand die een opmerkelijke prestatie in kunst, sport of muziek heeft geleverd, of een verborgen verzetsstrijder – alle verhalen zijn welkom.

De oproep is breed en omvat iedereen van vrijwilligers tot historische figuren wiens namen bewaard moeten blijven. Het kan gaan om de vrouw die al veertig jaar soep uitdeelt, de student die een prijs won met een thesis, of iemand die op een andere manier een unieke bijdrage heeft geleverd aan de gemeente.

Bewoners van Knokke-Heist en omgeving worden uitgenodigd om kandidaten te nomineren. Dit kan online via een speciaal formulier of door een invulformulier te vragen bij het onthaal van Cultuurcentrum Scharpoord of het HEY Museum zelf. De deadline voor nominaties is woensdag 17 januari 2024.

Na de nominatieperiode zullen de inzendingen worden geëvalueerd op volledigheid en legitimiteit. Vervolgens kan iedereen in februari stemmen op zijn of haar favoriete kandidaat via de website van het HEY Museum. De personen met de meeste stemmen krijgen uiteindelijk een ereplek in het museum.

Dit initiatief is niet alleen een manier om de lokale geschiedenis te vieren, maar ook om de gemeenschap van Knokke-Heist actief te betrekken bij de vorming van hun museum. Een kans om degenen die vaak onopgemerkt blijven, maar een onuitwisbare impact hebben gehad, te eren en te herinneren.