4.2 C
Knokke-Heist
maandag, januari 17, 2022

Hier kun jij je laten testen

Het testcentrum in Knokke-Heist op de site van AZ Zeno is sinds 13 december 2021 opnieuw actief. Na een korte pauze was het broodnodig om het testcentrum te heropenen. Zo is de testcapaciteit in Knokke-Heist een stuk hoger en werd de druk weggenomen van de andere zorgpartners. 

Waar?  

 • Neem de gebruikelijke weg naar het AZ Zeno ziekenhuis in Knokke. 
 • Op de oprijlaan sla je rechtsaf richting Spoed, nog voor het kleine rondpunt dat naar de parking en het ziekenhuis leidt. Let op: rij niet door tot de spoedgevallen!  
 • Het testcentrum bevindt zich onmiddellijk op je linkerkant: CORONA Huisartsen 
 • Kortparkeren kan voor de deur of een half uur gratis op de grote parking. Gelieve niet voor het kinderdagverblijf ’t Anemoontje te staan. 

Wanneer?  

Van maandag t.e.m. vrijdag van 13u tot 18u op afspraak (vrijdag 31/12 van 13u tot 16u !) 

Hoe? 

 • Je vraagt een CTPC (Corona Prescreption Test Code) aan of je ontvangt er één. Een code kun je aanvragen via de huisarts of nog eenvoudiger op https://www.mijngezondheid.belgie.be via deze link.  
 • Je maakt een afspraak in Testcentrum AZ Zeno 
 • Je meldt je op het juiste moment aan met je e-ID 
   

Betalend of niet- betalend? 

 • Belgen met een code voor een test omwille van hoogrisico moeten niet betalen (gaat via RIZIV). Dit wil zeggen mensen die symptomen hebben, een hoogrisico-contact gehad hebben en al enkele dagen in quarantaine zijn, mensen die terugkeren van een rode zone. 
 • Belgen met een code voor een test om op reis te gaan of andere redenen. Dit zijn betalende testen (RIZIV komt niet tussen). 
 • Niet- Belgen: betalende test, aangezien een RIZIV-tussenkomst niet mogelijk is. 
 • Voor meer informatie over het aanvragen van codes en het maken van afspraken: www.testcovidnwvl.be of  https://linktr.ee/covidnwvl  

Heb je geen symptomen?  

Heb je geen symptomen? Dan kan je zonder afspraak terecht in het ziekenhuis AZ Zeno campus Knokke-Heist laboratorium, elke weekdag van 9 tot 12u. Dit kan zonder afspraak. Let op! Dit is enkel zonder CTPC-code (vb. als je geopereerd moet worden of als je wil reizen.) 

Als laatste is er ook nog het AZ Zeno campus Knokke-Heist drive-in spoedgevallen, open in het weekend en feestdagen van 9.30 tot 10.30 uur(1/1). Dit kan zonder afspraak en met en zonder CTPC-code. 

Testen bij de apotheek 

Ben je ouder dan 6 jaar en heb je maximaal 5 dagen Covid-19-gerelateerde klachten? Dan kan je bij bepaalde apothekers in Knokke-Heist een snelle antigeentest laten afnemen. Het resultaat is binnen 15 minuten bekend. De lijst van apothekers vind je hier

Heb je langer dan 5 dagen klachten? Dan is een sneltest niet betrouwbaar en dien je een PCR-test af te leggen.  

Ook dit moet je even lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hier praat men over