vrijdag, augustus 19, 2022
20.5 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Highlichts deze zomer in het Grand Casino Knokke

De expositie HIGHLIGHTS staat voor iets wat eigenlijk nauwelijks kan worden gerealiseerd, namelijk een kijk bieden op telkens een pronkstuk zorgvuldig en behoedzaam geplukt uit een voorname Vlaamse kunstcollectie.
Verzamelaars van wat als beeldtaal kan worden omschreven zijn terecht fier op hun collectie maar ook erg bezorgd om het welzijn van alle stukken die er deel van uitmaken en uiteraard bijzonder bezorgd om de meesterstukken uit die verzameling. Toch is Alexander Tuteleers erin geslaagd om zijn functie als curator op vrij spectaculaire wijze te eren door telkens in een van de tien collecties een werk te selecteren dat hij als ‘iconisch‘ omschrijft.
​Dat is inderdaad een krachttoer, maar tegelijkertijd een ontdekkingsreis waarin de passie van de verzamelaars en de hieraan gekoppelde meesterwerken aan bod komen tijdens een ervaring die aanvoelt als een tocht die samen met de curator wordt gemaakt.

Tien stukken die oprijzen in een zaal die op zich al een subliem kunstwerk is  en waarvan een vrij groot aantal op hetzelfde ogenblik in de huidige Biënnale van Venetië aan bod komen.
​Dat mag als iets bijzonders om niet te zeggen unieks worden aanzien en omschreven. Het is immers telkens een werk van een kunstenaar die een stroming, een omwenteling incarneert, die een andere kijk op wat als beeldtaal wordt omschreven heeft bedacht en vorm gegeven en waarvan de naam alleen al een vleugje ontroering, belangstelling en nieuwsgierigheid opwekt bij de kenner en de omtrent hedendaagse kunst  belangstellende kijker.

Die werkelijk iconische kunstenaars zijn onder meer: Anselm Kiefer, Barbara Kruger, Helmut Newton, Zhang Xiaogang, Marcel Duchamp, Elmgreen-Dragset, en Giuseppe Penone.

6 – 15 AUGUSTUS 2022

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen