vrijdag, april 19, 2024
HomeKnokke-HeistHoge Tevredenheid Onder Medewerkers Gemeentebestuur Knokke-Heist ondanks Politieke Onrust

Hoge Tevredenheid Onder Medewerkers Gemeentebestuur Knokke-Heist ondanks Politieke Onrust

Het gemeentebestuur van Knokke-Heist heeft onlangs de resultaten van hun vijfjaarlijkse tevredenheidsenquête onder medewerkers bekendgemaakt. Ondanks een periode van politieke stormen, toont de enquête een opmerkelijke tevredenheid onder het personeel.

Een indrukwekkende 94% van de respondenten wil blijven werken voor het gemeentebestuur, en 92% beschouwt het als een goede werkgever. 81% zou de gemeente zelfs aanbevelen als werkgever. De enquête, ingevuld door 364 medewerkers (een responsgraad van 76%), benadrukt de positieve aspecten van werken bij de gemeente, zoals de collegialiteit, beslissingsruimte, waardering, en variatie in werk.

Tegelijkertijd identificeert de enquête ook gebieden voor verbetering, waaronder werkdruk, onduidelijkheid in taken, lawaai, omgevingstemperatuur, en personeelscapaciteit. Deze punten worden erkend als belangrijke aandachtspunten door het gemeentebestuur.

Bijzonder aan deze enquête is de opdeling van de organisatie in 15 groepen, waardoor de resultaten zowel op organisatie- als groepsniveau zijn geanalyseerd. Dit stelt het bestuur in staat om specifieke problemen per team aan te pakken.

Verder promoot Knokke-Heist haar openstaande vacatures en moedigt geïnteresseerden aan om te solliciteren. Potentiële medewerkers kunnen uitkijken naar aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, zoals een goed loon, maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering, flexibele werkuren, en diverse personeelsactiviteiten.

Dit positieve nieuws komt op een belangrijk moment voor het gemeentebestuur van Knokke-Heist, terwijl ze streeft naar het verbeteren van de werkomgeving en het behouden van een tevreden en gemotiveerd personeelsbestand.