11.8 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Hoge zuurtegraad in het Duinenwater District

Als je de Facebookgroep van Duinenwater moet geloven. Lijkt het wel de meest “verzuurde” zone van Knokke-Heist. Volgens Alexander Gurdebeke die met de groep gestart is was het de bedoeling om met de groep puur postiviteit uit te stralen, waar ze zaken organiseren om te genieten. “Ik geloof dat de meeste mensen daarom in Duinenwater/Knokke-Heist hebben gekocht”, zegt hij als administrator van de groep.

“Het is erg dat we ons hier met snelheid, vandalisme, drugs, afval, vechtpartijen of recent nog het opnieuw gooien van verkeersborden op straat in de Duinenwaterstraat, graffiti, etc moeten bezig houden. Het is iets van alle tijden, maar het wordt toch met het jaar erger. Ik heb al genoeg echte Knokke-Heistenaars gesproken, waaronder men eigen familie. Het loopt een beetje de spuitgaten uit. Is de moraal volledig weg in onze maatschappij? Moeten we dagelijks de politie gaan bellen? Waar zijn we eigenlijk mee bezig. Dit is niet alleen bij ons, maar over heel Knokke-Heist. En ja, het is vaker in de zomer, maar laten we niet aanvaarden dat dit normaal is.

De gemeente doet haar best, daar geloof ik echt wel in. Waarschuwingen werden duidelijk gegeven. De gemeente kan echter ook niet alles. Ik hoop dan ook dat er binnen de mogelijkheden verder wordt gegaan dan sensibiliseren naar de toekomst toe. Onze rechtstaat in België houdt spijtig genoeg de gemeente in grote mate tegen om eens echt streng te zijn. Mag ik toch de hoop behouden dat er oplossingen mogelijk zijn”, besluit Alexander Gurdebeke.

Duinenwater zoekt ook samen met het gemeentebestuur naar oplossingen. Zo is er volgende maand al een vergadering met schepen Kris Demeyere. De inwoners van het Duinenwater District zien naar eigen zeggen vandaag al resultaten. Zo zijn er snelheidscontroles en kuist men regelmatig de wijk op.

4 REACTIES

  1. In Duinenwater is de openbare ruimte (fietspaden, voetpaden) helaas te smal. Recreanten (Lakeside, zwembad, en vanaf 2023 de bowling/carting), passanten (fietsers, voetgangers, step-gebruikers, …) en bewoners hebben zeer weinig plaats om zich op een ordentelijke manier te verplaatsen in Duinenwater. Dit zal nog verergeren wanneer de Plazza en het complex met zicht op de Lake in gebruik worden genomen. Daarenboven gunnen weinigen anderen een plaatsje op de te enge openbare ruimte in Duinenwater. Wat het vandalisme, afval enz.. betreft, tja, is dat niet het resultaat van de huidige “ik-en-ik-alleen” maatschappij, in combinatie met een schrijnend gebrek aan opvoeding en adequaat toezicht en verbalisatie?

  2. Op de fietspaden is het overal hetzelfde. Iedereen rijdt maar waar ie wil. In de Knokkestraat ligt er thv “Sportoase” een rondpunt zodat de fietser veilig de Knokkestraat kunnen oversteken om naar Heist te fietsen. Vele en veel te veel rijden gewoon langs de verkeerde kant terwijl het fietspad ook niet breder is om met 2 naast elkaar te fietsen. Electrische fietsen, speedpedelecs en bakfietsen rijden er aan hoge snelheid en drummen zij die juist rijden gewoon van de weg. Als je dan iets durft te zeggen krijg je dan gewoon een scheltirade naar je kop. Ook de leerlingen die van de school uit Knokke komen steken liever halverwege over ipv te rijden tot de oversteek naar het fietspad (Stationspad). Daar rijden dan soms auto’s om naar hun huis te rijden en halen een houten paaltje uit de grond om zo vlugger bij hun huis te zijn dan in hun woonerf rond te rijden. Eens ze erdoor zijn plaatsen ze het paaltje terug.

  3. helaas is dit het gevolg van de hebzucht of geldzucht van de promoters die een verkaveling hebben gedaan waar er veel zaken ontbreken…een voorbeeld langs de spoorweg ha men niet onmiddellijk mogen bouwen maar een strook met bomen planten van 10 m breed meteen voeten fietspad in het midden en andere zaak is bredere banen met maar parking ,een gescheide fietspad van de baan en voetpad ,minder hoogbouw en als er hoogbouw is moet dit in een groenpark bevinden dat normaal de oppervlakte zou geweest zijn mochten dit kleinere gebouwen geweest zijn;inbreiding ja maar met groene longen erin dus m.a.w een verkaveling van amateurs van vorige eeuwen ,urbanisme dat geen badstad waardig is ,spijtig want die kankervlek gaat er blijven bestaan…kan me iemand uitleggen waarom er een hoogbouw moest staan naast statie?? wat als statie moet uitbreiden in de toekomst??? obegrijelijke urbanisatie van hebzuchtige promoters met medewerking van gemeentebestuur die blijkbaar het zicht alleen uit een drone bekijken maar niet vanuit kikvorssperpectief!! amateurisme dat riekt naar geld ..heel spijtig terwijl het zwembad en bowling een practig initiatief zijn en bos er naast ook( schuldgevoelens ???)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen