vrijdag, mei 27, 2022
14 C
Knokke-Heist

Honderden bezoekers aan ’t Kasteeltje

Tijdens Erfgoeddag in Knokke-Heist gingen zondagmorgen de deuren van de visserijschool in ’t Kasteeltje van Heist open en keerden honderden bezoekers 70 jaar terug in de tijd. Het voormalige herenhuis dateert uit de jaren 1920 en speelde een belangrijke rol in het visserijonderwijs. Acteurs en gidsen namen iedereen mee door het gebouw in de stijl van 1955 en je ervaart zelf hoe het was om hier leerling te zijn. Hey, Heemkring Heist Leeft en de Zeemeermin bezorgden alle bezoekers een fijne erfgoeddag.

Erfgoed Visserschool Heist (69)
Yvan Kaux

4 REACTIES

  1. Het wordt tijd dat het gemeentebestuur kleur bekent en dit gebouw dat de geschiedenis van Heist sedert de periode na 14-18 kan vertellen, aankoopt . Gebouwd door een voorname heistse aannemer die op een werf in zeebrugge verongelukte ; daarna bewoond door diens zoon die oorlogsburgemeester werd onder de duitse bezetting om nadien via sequester in handen te komen van de overheid die er een visserijschool vestigde .Het gebouw heeft veel mogelijkheden niet alleen als receptiezaal maar ook voor tentoonstellingen of om er gemeentelijke diensten te vestigen in het hart van de deelgemeente voor inwoners die nu naar het verre westkapelle moeten voor o a de waterdienst .

  2. Zo’n prachtig gebouw kan men toch niet laten verloederen tot het te laat is. Dit prachtig erfgoed kan gerust opgewaardeerd worden tot multifunctioneel gebouw mits de nodige restauratiewerken her en der.

  3. Eindelijk kon ik eens dit prachtig gebouw bewonderen in al zijn glorie! Wanneer ik er ook voorbij kwam? Dacht ik ” Hoe mooi moet dit zijn om er in te wonen ? ” Hopelijk zal dit kasteeltje opgeknapt worden? Het is het meer dan waard.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen