18.4 C
Knokke-Heist

Honderden Helden Tegen Strandvervuiling

De 14e editie van de Eneco Clean Beach Cup, de grootste strandschoonmaak van België en Nederland, werd afgelopen zondag gehouden. Ondanks het gure weer namen vele vrijwilligers deel om het strand van Knokke-Heist op te ruimen.

Op 26 maart 2023 vond de 14e Eneco Clean Beach Cup plaats, een evenement waarbij vrijwilligers samenkomen om de stranden van België en Nederland op te schonen. Het gure weer hield de toegewijde deelnemers niet tegen, die het strand van Knokke-Heist tussen Surfers Paradise en het Zwin onder handen namen.

Onder de deelnemers bevond zich ook schepen van milieu Antoine Geerinckx, die zelf een fervent surfer is. Hij sprak vol lof over de inspanningen van de vrijwilligers en benadrukte het belang van een schoon strand voor de natuur en de recreatie. Geerinckx gaf aan dat de organisatie achter de Eneco Clean Beach Cup bewustwording wil creëren over de vervuiling van onze stranden en hoe iedereen een steentje kan bijdragen aan het schoonhouden ervan.

Het harde werk van de deelnemers werd beloond met een indrukwekkend resultaat: maar liefst 320 kg afval werd verzameld en verwijderd van het strand. Het afval bestond voornamelijk uit plastic en andere niet-afbreekbare materialen die schadelijk zijn voor het milieu en de dieren die in en rondom de zee leven. Na afloop van de opruimactie konden de vermoeide vrijwilligers zich opwarmen met een warm drankje, aangeboden door de organisatie.

De Eneco Clean Beach Cup laat zien dat gezamenlijke inspanningen het verschil kunnen maken in de strijd tegen strandvervuiling. Het evenement is een voorbeeld van hoe particulieren, bedrijven en overheidsinstanties samen kunnen werken om positieve verandering teweeg te brengen.

Hoewel de resultaten van de Eneco Clean Beach Cup indrukwekkend zijn, is er nog veel werk aan de winkel om onze stranden volledig vrij te maken van vervuiling. Zal de 15e editie van de Eneco Clean Beach Cup nog meer vrijwilligers en indrukwekkendere resultaten opleveren? De tijd zal het leren.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen