donderdag, oktober 22, 2020
Home Knokke-Heist Honderden Horeca-zaken in KH beleven zwarte dagen

Honderden Horeca-zaken in KH beleven zwarte dagen

Het was een gitzwarte vrijdag voor de horecasector. Het Overlegcomité heeft beslist dat vanaf maandag alle horecazaken voor een maand opnieuw dicht moeten. Daarmee hoopt het de stijgende besmettingscijfers een halt toe te roepen. “Dit is niet te beschrijven”, zegt CEO Matthias De Caluwe. “Na drie maanden sluiting in het voorjaar heeft de horeca alles op alles gezet om alles veilig te laten verlopen, en dat is ook gelukt, dat bewijzen de cijfers. Dat de horeca nu weer wordt afgestraft voor fouten van anderen, is een loodzware klap. Het is een disproportionele beslissing. We voelen ons de jojo van de samenleving. Er is meteen steun nodig.” Ook lokaal kunnen we in Knokke-Heist onze Horeca nu extra steunen.

Gebruik de punten op je KH spaarkaart om afhaalmaaltijden te kopen!

We willen als lokale media alle ondernemers nu alle info meegeven die we al hebben, en we geven ook mee wat we nog niet weten en zo snel mogelijk zullen uitzoeken. Ook is Horeca Vlaanderen al meteen in overleg om financiële steunmaatregelen te krijgen voor de sector. Denk maar aan verlenging van het beschermingsmechanisme (eventueel met aangepaste voorwaarden), verlenging overbruggingsrecht, alle uitstel van betalingen en kwijtschelding van de eindejaarspremies.

Daar willen we onmiddellijk voor gaan klinkt het bij Horeca Vlaanderen. De steunmaatregelen zijn absoluut noodzakelijk en hebben voor ons de hoogste prioriteit. We houden jullie hier dus zeker van op de hoogte.

De volgende maatregelen gaan in vanaf maandag 19 oktober, voor een maand: (dit alles wordt na twee weken geëvalueerd)

 • Restaurants en cafés zijn de hele maand verplicht gesloten
 • Afhaal van maaltijden bij restaurants is mogelijk tot 22u ‘s avonds gebruik hiervoor ook de verzamelde punten op de spaarkaart van Knokke-Heist!
 • Alcoholverbod vanaf 20u ’s avonds
 • Koffietafels na uitvaarten zijn mogelijk tot maximaal 40 personen
 • Nachtklok tussen middernacht en 5u ’s ochtends
 • Kerstmarkten kunnen niet plaatsvinden
 • Maximaal één persoon buiten je huishouden in je sociale bubbel

Wat de horeca nog niet weet, en zezo snel mogelijk uitzoeken:

 • Wat is de specifieke situatie voor hotels en logies?
 • Wat is de specifieke situatie voor feestzalen en cateraars?
 • Valt onder takeaway enkel maaltijden of ook drank?
 • Welke zaken mogen takeaway organiseren?

Dit is een zware financiële, mentale en menselijke klap voor iedereen in de horeca. Wij zullen al het mogelijke doen om jullie zo goed mogelijk door deze periode te loodsen. Door jullie vragen zo goed mogelijk te beantwoorden, door zwaar te vechten voor steunmaatregelen en al onze energie is deze prachtige sector te steken.

CEO Matthias De Caluwe reageert onthutst: “Onze sector wordt keer op keer staalhard getroffen. Onze 61.000 ondernemers en hun families hebben de afgelopen maanden niet alleen verliezen geleden, maar ook nog eens investeringen gedaan om alles veilig te laten verlopen. Daardoor zijn amper besmettingen terug te brengen tot de horeca. En toch worden opnieuw deze sector geraakt. De schade is niet te overzien. Economisch én menselijk. Ondersteuning is onmiddellijk nodig. Aan zij die de regels hebben overtreden: kijk maar eens goed in de spiegel vanavond. Jullie hebben onze ondernemers geslachtofferd.”

1 REACTIE

 1. Neem als horeca een gezamelijk standpunt in en weiger de politieke kaste nog toegang tot je etablissement. Dàt zou pas een statement zijn.
  De enorme verliezen die deze sector in de mag wordt gesplitst zal de politiek in Brussel een zorg zijn. Hun wedde en allerhande voordelen loopt gewoon door.
  Had men in Brussel , Gent en Wallonië de opgelegde regels de laatste maanden moeten handhaven zoals het hoort, dan zouden we nu niet in de problemen zitten.
  Vandaag nog gelezen : feestje van 200 man in een shishabar in a
  Anderlecht : aantal PV’s 6 !!!! En wie bezoekt shishabars ???

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Lees ook dit

De M921 Lobelia is terug thuis

Het schip is na twee maanden terug van een oefening in de Middellandse Zee. De Belgische marine nam er deel aan een...

Nachtwinkels moeten rekken met alcoholische dranken afsluiten

Vanaf dit weekend moeten alle winkels in Knokke-Heist en er buiten, die na 20 uur nog open zijn, de rekken met alcoholische...

Strikte handhaving in Knokke-Heist en Damme

Ondanks de strengere coronamaatregelen die sinds maandag 19 oktober 2020 van kracht zijn, stelt het gemeentebestuur vast dat nog niet alle inwoners, tweedeverblijvers en bezoekers deze...

Geen Spruitjesfestival dit jaar

Na de extra maatregelen die werden genomen op federaal niveau, heeft ook het gemeentebestuur in overleg met de veiligheidscel extra beslissingen genomen...

Recente reactie van onze lezers