HomeKnokke-HeistDeelgemeente HeistHoogste toren kraan ooit in Knokke-Heist

Hoogste toren kraan ooit in Knokke-Heist

Jelle van den Eynde (Verhelst): “De toren kraan staat nu op 80 meter hoogte onder de haak, en zal in een later stadium nog hoger worden. En ik kan verzekeren dat je inderdaad al een zeer goeie conditie nodig hebt om deze te beklimmen”.

Vanuit de bouwput van de Heldentoren verrijst een reuze bouwkraan, zonder twijfel de hoogste ooit in Knokke-Heist. De zogenaamde Heldentoren is ontworpen door Neutelings Riedijk Architects en wordt een van de hoogste gebouwen aan de Belgische kust. boydens engineering staat in voor de studie van de technieken. Bureau Bouwtechniek treedt op als uitvoerend architect.

Het project omvat een residentiële toren van twintig verdiepingen hoog, een appartementsgebouw bestaande uit vijf verdiepingen en een restaurantpaviljoen. De drie gebouwen worden met elkaar verbonden door een ondergrondse parkeergarage. 

De bedoeling van het golvende gebouw is om voorbijgangers te doen vertragen en hen een prachtig uitzicht te bieden op de Noordzee. De toren zelf wordt slanker naarmate hij hoger wordt. Afgeronde glazen hoeken zorgen voor een weids uitzicht vanuit de appartementen. Om de ruimtelijke kwaliteit nog meer te bevorderen, zijn de woonkamers in de hoekappartementen dubbel zo hoog.

Het Rotterdamse bureau Neutelings Riedijk heeft zijn sporen al meer dan verdiend in ons land. met onder meer het MAS in Antwerpen en het Herman Teirlinck-gebouw en Gare Maritime in Brussel op zijn palmares. 
Nieuw elan

De Heldentoren maakt deel uit van een groter project om de inkom van Heist een nieuw elan te geven. Zo krijgen het Heldenplein en het Vissershuldeplein een make-over en wordt de Elizabetlaan omgevormd tot een aangename wandelboulevard.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers