vrijdag, mei 27, 2022
14.6 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Hoost on hold

Het bouwproject HOOST, het appartementsgebouw met 97 appartementen waarvan 16 appartementen worden aangeboden tegen lagere prijzen ligt stil. Dit is één van de projecten van de gemeente waarin inspanningen worden gedaan rond betaalbaar wonen. 

De werken zouden bij de start circa 42 werkmaanden in beslag nemen. De werfinrichting wordt zodanig georganiseerd dat de hinder voor de omwonenden en het doorgaand verkeer zo beperkt mogelijk zal zijn. Eén van de architecten, Brandon MacFarlane, kwam de werf van Hoost veertien dagen geleden voor het eerst bezoeken. De architecten Jakob + MacFarlane staan al jaren bekend om hun architecturale parels over de hele wereld. Maar omwille van de hoge kosten ligt nu alles stil, weet Focus TV. Al vernemen we uit doorgaans goede bron: “Alleen de verkoop van de nog niet verkochte appartementen wordt opgeschort . Zullen een beetje duurder worden”.

Niemand weet voor hoe lang, want het ziet er niet naar uit dat prijs van bouwmaterialen binnenkort zal zakken.

5 REACTIES

  1. Wetende dat de omgevingsvergunning vervalt indien de gebouwen niet winddicht zijn binnen vijf jaar na het verlenen van de definitieve omgevingsvergunning of indien de vergunde stedenbouwkundige handelingen meer dan drie opeenvolgende jaren worden onderbroken. Eigenlijk echt geen overschot aan tijd dus voor zo’n omvangrijk project…

  2. Hoogmoed komt voor de val, er is geen plaats voor dergerlijke megalomanische gedrochten in Heist.
    Spendeer het beschikbare geld liever aan sociale woningbouw.

  3. Zie eens hoe fier ze op de foto staan. Zijn ze nu ook zo fier om deze plaats nu langer als een bouwwerf achter te laten zonder dat er iets vooruit gaat? Het is een schande. Ondertussen liggen de Marktstraat en de H Lybaertstraat er smerig bij. In de Marktstraat zitten de roostertjes voor de riolering bijna volledig weg achter grond en ander bouwafval. Als er eens een grote stortbui zal vallen zullen de buren het wel ondervinden.

  4. “Spendeer het beschikbare geld liever aan sociale woningbouw.”

    Men doet liever een “gunst” aan een aantal vastgoedontwikkelaars dan iets voor de eigen bevolking te doen, maar als er een “gunst” wordt gedaan, dan wordt er meestal een “tegengunst” verwacht!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen