11.8 C
Knokke-Heist
your alt tag'

“Horeca belevingstocht” als alarmbel voor de Kneistse café’s

Er zijn nu minder cafés zijn in Knokke-Heist dan voor corona. Horeca kampt met groot personeelstekort: ‘Misschien ga ik niet langer open blijven hoor je bijna elke dag’

“De café en in het bijzonder het bruin café is met rasse schreden aan het verdwijnen uit het horecalandschap, zegt Christophe Deklerck, voorzitter van de Horeca-Knokke-Heist. Velen hadden het al moeilijk en de coronacrisis heeft een aantal definitief genekt”.

Het publiek van de typische dorpskroeg wordt ook steeds ouder en er komen maar weinig nieuwe jonge gasten bij. Ook hebben de bruine café’s concurrentie van hippere kroegen en zelfs online streamingdiensten vormen een bedreiging. Want krijg die mensen maar eens van hun zetel af, naar een typisch dorpscafé in Knokke-Heist.

Horeca Knokke-Heist organiseert daarom op donderdag 8 september een “Horeca belevingstocht” van 17 tot 22 uur. 7 kroegen en 2 strandbars doen mee en er is gratis vervoer tussen alle deelnemende zaken om te vermijden dat de bezoekers achter het stuur moeten.

4 REACTIES

 1. denken jullie nu echt dat het knokse gemeentebestuur 1 seconde wakker ligt van het verdwijnen van een of andere bruine of andere kroeg, al ze het veelvoud van de waarde kunnen opstrijken als immobedrijf?
  wordt eens wakker!
  of anders zoek een beroep dat past bij de gemiddelde leeftijd in kh, begrafenisondernemer….

  grtz
  benjamin (voel me een jonne rakker in deze gemeente, ben nog geen 60, dus kom in aanmerking voor alles wat de jeugddienst organiseerd 😉 )

  • “denken jullie nu echt dat het knokse gemeentebestuur 1 seconde wakker ligt”

   geen milliseconde, geen microseconde, geen nanoseconde, geen picoseconde, geen femtoseconde, geen attoseconde, geen zeptoseconde, geen yoctoseconde.
   Men ligt er dus niet wakker van!

   Arm Knokke-Heist, de burger verdient veel beter …

 2. Lovenswaardig initiatief. En méér dan broodnodig want met het verdwijnen van de volkscafé’s zal ook Heist Carnaval op termijn het loodje moeten leggen.

 3. Mensen drank serveren en ze dan letterlijk buiten gooien als ze scheef zijn, de klant is al langer geen koning meer ,en dan wordt je nog opgewacht door die vuile rotflikken die niks beters te doen hebben .De goeie cafes zijn al meer dan 10 jaar weg ,wat er nog zit is kak en pis .Ik drink met plezier thuis mijn bier .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen