15 C
Knokke-Heist

Hotel La Réserve in Knokke-Heist zet de deuren weer open na grote renovatie

Hotel La Réserve in Knokke-Heist is een icoon aan de Belgische kust, maar sinds 2021 is het hotel in handen van Marc Coucke en Bart Versluys. Om plaats te maken voor een grootschalige renovatie, werd de hele inboedel van het hotel verkocht. Volgens hotelmanager Mathieu Maertens verlopen de verbouwingswerken alvast vlot en volgens plan.

De renovering van Hotel La Réserve is volop bezig en de hotelmanager Mathieu Maertens is enthousiast over de voortgang van de werken. Het hotel is al een kleine twee weken gesloten, maar de stilstand is slechts tijdelijk. Midden maart hoopt het hotel opnieuw gasten te verwelkomen, weliswaar met roomservice. Vanaf begin juli zal La Réserve echter weer op volle toeren draaien met alle service inbegrepen.

Terwijl de verbouwingen plaatsvinden, blikken ze tevreden terug op de uitverkoop van honderden spullen. Luxeservetten, poefen in namaak krokodillenleer of een vitrinekast: alles kon gekocht worden voor een scherp prijsje. “En de respons was massaal”, aldus Mathieu Maertens. “Zowel online als offline was er zeer veel interesse. We schatten dat we meer dan 90 procent van alle spullen verkocht hebben. We kunnen dus wel spreken van een groot succes.”

De verkoop was een idee van de nieuwe eigenaren, Marc Coucke en Bart Versluys. Zij vonden het zonde om “al die kwalitatieve stuks in de vuilnisbak te gooien”. En in hun opzet om dat te vermijden, zijn ze dus geslaagd. “Het is goed om te weten dat we hebben bijgedragen aan de circulaire economie”, lacht Mathieu Maertens. “Sinds de verkoop is afgerond, kregen we al veel foto’s binnen van mensen die een aankoop deden en trots zijn nu een stukje La Réserve in huis te hebben. Maar evengoed waren er veel horecamensen die zaken hebben gekocht. Ruw geschat hebben zeker 1.500 spulletjes een tweede leven gekregen.”

Ondertussen blikt het hotel terug op een succesvolle uitverkoop van de inboedel, waar zowel particulieren als horecamensen voordeel uit hebben gehaald. Zo kocht Sarah De Vos een oude schilderij van het hotel en plaatste het trots in haar woonkamer, terwijl restauranteigenaar Tom Van der Meulen een aantal stijlvolle kroonluchters voor zijn zaak aanschafte. Hotel La Réserve kijkt nu uit naar de heropening in maart en kan niet wachten om gasten weer te verwelkomen in hun prachtig gerenoveerde hotel. Na de renovatie zullen er ook heel wat nieuwe jobs zijn zoals Hospitality Officer, marketing assistent of nachtwaker. Om er maar een paar te noemen. Tijd voor een nieuw begin voor het hotel en z’n medewerkers!

#LaReserve #KnokkeHeist #Hotelrenovatie #circulareconomie #gastvrijheid #nieuwejobs

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen