18 C
Knokke-Heist

Huurprijzen Zwinregio stijgen opnieuw fors

De huurprijzen in de Zwinregio zijn het afgelopen jaar opnieuw sterk gestegen. In heel Vlaanderen is de gemiddelde huurprijs bijna 5 procent hoger geworden, vooral in kleinere steden voelen huurders de prijsstijging hard.

In Knokke-Heist betaal je gemiddeld €1238 voor een appartement en maar liefst €1666 voor een woning. In Damme liggen de prijzen iets lager, maar ook daar betaal je tegenwoordig gemiddeld €937 voor een woning en €706 voor een appartement. Voor wie op zoek is naar een woning in Zeebrugge, moet er rekening mee houden dat de gemiddelde huurprijs voor een appartement €753 bedraagt en voor een woning €855. Afgelopen jaar zijn de prijzen met ongeveer 14 procent gestegen, wat het voor huurders nog moeilijker maakt om een betaalbare woonst te vinden.

Hoewel de huurprijzen in de Zwinregio al hoog waren, zijn ze het afgelopen jaar opnieuw aanzienlijk gestegen. Veel huurders voelen dit in hun portemonnee en vinden het steeds moeilijker om een betaalbare woning te vinden. Wat zijn de oorzaken van deze prijsstijgingen en wat zijn de gevolgen voor de huurders in de regio? Maar vooral wat gaat men er aan doen?

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen